Barbecue
Aangezien er vele barbacoa-recepten zijn, kregen we van een van onze lezers de vraag of we ons recept eens wilden delen van dit malse Mexicaanse stoofvlees. Uiteraard! In sommige recepten van barbacoa (een afgeleide van het woord barbecue) gebruikt men de oven of slowcooker om het vlees te stoven. Wij gebruiken gewoon onze ouderwetse braadpan waar het rundvlees minimaal 4 uur suddert in een mild-pittige saus van chipotle chili’s (gerookte jalapeño pepers) en limoensap. En stoofvlees is echt niet alleen in de winter lekker. Maak er een heerlijke taco van en beleg deze met ingelegde rode ui, avocado (optioneel) en natuurlijk koriander. Maar het smaakt net zo lekker met wat witte rijst!
4 reacties
Bedankt voor dit lekkere recept! Waar kopen jullie Chipotle of zou ik dit door iets anders (bijvoorbeeld gewone jalapeno pepers) vervangen?
Is gewoon bij de supermarkt te koop hoor! Zie de AH koopknop onder de ingrediënten. Het zijn gerookte jalapeño pepers dus gewone zijn niet geschikt om die ‘rook’ smaak te krijgen 🙂
Hallo goedemorgen
Hoe zit het met de kruiden als het voor 2 kilo is
Gewoon alles dubbel of wordt het dan te scherp ???🙉
Ik zou alle kruiden ongeveer x1,5 doen, dan moet het goed komen! Geniet ervan 🙂