Home Erik's Asia Kung po kai

Kung po kai

Chinese klassieker

door SmaakMenutie
Kung Po Kai

Kip kung pao

Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan babi pangang met foe yong hai en een hele dikke zoete saus. Maar de échte Chinese keuken is veel diverser en lekkerder! Jinai Looi leerde mij de verschillen tussen de Aziatische keukens in haar workshop Chinees koken. Waaronder deze Chinese Kung Po Kai, ook wel Kip Kung Pao genoemd. Een echte klassieker!

Kung Po Kai

Kung po kai

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 193 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g kipdijfilet
  • 30 g cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene (of gele) paprika
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl sambal oelek
  • Witte rijst

Zo maak je het

  • Snijd 350 g kipdijfilet in hapklare stukjes en meng 1-2 riante el oestersaus. Zet even weg.
  • Snijd 1 rode en 1 gele (of groene) paprika in stukjes en 1 bosje lente ui in ringetjes.
  • Neem een wok en bak de kip op middelhoog vuur in een scheut olie bruin en gaar. Let op: vooral niet roeren/wokken. Gewoon de kip 3 minuten per kant bakken (ja, dit voelt onnatuurlijk in een wok, maar van al dat schudden wordt je kip nooit mooi bruin en krokant).
  • Snijd ondertussen 2 teentjes knoflook fijn en voeg deze toe aan de kip zodra de kip gekleurd is.
  • Schuif de kip een beetje aan de kant en voeg nu de paprika en driekwart van de lente-ui toe. Ook nu geldt, niet roeren maar rustig laten 'bakken'. Na 3 à 4 minuten roer je het geheel nog een keer goed door elkaar.
  • Voeg nu 1-2 el hoisinsaus toe en 1 tl sambal oelek. Roer alles op matig vuur nog een minuutje door elkaar.
  • Schep op een bord witte rijst of mie samen met de kip, de rest van de lente-ui en een handje cashewnoten. 

Kung po kai ingrediënten Kung po saus Kip pao kai Kip kung pao

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

103 reacties

Marika Giesen 2 oktober 2020 - 19:49

Wauw dit was erg lekker! En zooo makkelijk en snel klaar. Deze gaat absoluut vaker op tafel komen! Bedankt voor dit recept?

Reply
SmaakMenutie 3 oktober 2020 - 11:31

Daarom zijn wij ook zo gek op dit recept Marika, lekker én snel klaar. Een gouden combinatie!

Reply
Néda 1 oktober 2020 - 17:44

Vandaag Kung Po Kai gemaakt.
Dit ga ik vaker maken.
Bedankt voor dit heerlijk recept.

Reply
SmaakMenutie 2 oktober 2020 - 10:15

Leuk om te horen Néda! Fijn dat het in de smaak viel. En uiteraard graag gedaan 🙂

Reply
Linda 25 mei 2023 - 19:10

Superlekker én vooral makkelijk. Wij strooiden er nig wat geroosterde sesamzaadjes over.

Reply
Hinke 28 september 2020 - 18:56

Vanavond klaar gemaakt voor mijn vriend. We hebben héérlijk gegeten. Pan is bijna uitgelikt. Zeker voor herhaling vatbaar. Dank voor de inspiratie .

Reply
SmaakMenutie 29 september 2020 - 09:52

Haha dat horen we graag, leuk Hinke!

Reply
Gerry Maassen 27 september 2020 - 19:21

Vandaag kung po kai gemaakt
Het was heerlijk voor herhaling vatbaar

Reply
SmaakMenutie 28 september 2020 - 11:16

Leuk om te horen Gerry! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Burney 26 september 2020 - 10:09

Heb je ook ergens een gerecht kip sesam? ik kan het nergens vinden en die van jullie zijn echt perfect.

Reply
SmaakMenutie 27 september 2020 - 10:14

We hebben heel veel kip gerechten Burney! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze sticky chicken (kan je sesamzaadjes overheen doen) https://smaakmenutie.nl/sticky-chicken-coleslaw-wrap/

Of deze Char Siu Chicken
https://smaakmenutie.nl/char-siu-chicken/

Of deze klassieker: https://smaakmenutie.nl/chinese-kip-in-zoetzure-saus/

Reply
Jacqueline 21 januari 2024 - 17:28

Lijkt mij onwijs lekker!!
Maar kan ik.het voor 4 personen verdubbelen of 1/3 van alles?

Reply
1 2 3 4 11