16,6K
Kip kung pao
Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan babi pangang met foe yong hai en een hele dikke zoete saus. Maar de échte Chinese keuken is veel diverser en lekkerder! Jinai Looi leerde mij de verschillen tussen de Aziatische keukens in haar workshop Chinees koken. Waaronder deze Chinese Kung Po Kai, ook wel Kip Kung Pao genoemd. Een echte klassieker!
103 reacties
Wauw dit was erg lekker! En zooo makkelijk en snel klaar. Deze gaat absoluut vaker op tafel komen! Bedankt voor dit recept?
Daarom zijn wij ook zo gek op dit recept Marika, lekker én snel klaar. Een gouden combinatie!
Vandaag Kung Po Kai gemaakt.
Dit ga ik vaker maken.
Bedankt voor dit heerlijk recept.
Leuk om te horen Néda! Fijn dat het in de smaak viel. En uiteraard graag gedaan 🙂
Superlekker én vooral makkelijk. Wij strooiden er nig wat geroosterde sesamzaadjes over.
Vanavond klaar gemaakt voor mijn vriend. We hebben héérlijk gegeten. Pan is bijna uitgelikt. Zeker voor herhaling vatbaar. Dank voor de inspiratie .
Haha dat horen we graag, leuk Hinke!
Vandaag kung po kai gemaakt
Het was heerlijk voor herhaling vatbaar
Leuk om te horen Gerry! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
Heb je ook ergens een gerecht kip sesam? ik kan het nergens vinden en die van jullie zijn echt perfect.
We hebben heel veel kip gerechten Burney! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze sticky chicken (kan je sesamzaadjes overheen doen) https://smaakmenutie.nl/sticky-chicken-coleslaw-wrap/
Of deze Char Siu Chicken
https://smaakmenutie.nl/char-siu-chicken/
Of deze klassieker: https://smaakmenutie.nl/chinese-kip-in-zoetzure-saus/
Lijkt mij onwijs lekker!!
Maar kan ik.het voor 4 personen verdubbelen of 1/3 van alles?