11,2K
Een snelle ‘coq au vin’
Je denkt misschien meteen aan coq au vin bij dit recept. Maar nee, bij coq au vin wordt de kip gestoofd in rode wijn. Wij maken vandaag heerlijke kip in een romige witte wijnsaus. Super makkelijk, erg smaakvol en een stuk sneller klaar. Wij serveerden er frietjes en een frisse salade bij, maar je kan ook kiezen voor rijst of pasta. Net waar je zin in hebt!
29 reacties
Heeeerlijk!! Vanavond gegeten met frietjes en doperwtjes. Alles schoon op.
Lekker Judy! Fijn dat je ervan genoten hebt 🙂
Ziet er lekker uit ! Vraagje : aangezien er alcohol in gaat, dampt dat er voldoende ver uit zodat het ook een verantwoordde maaltijd is voor tieners ?
Thanks Bas! En ja hoor, zo’n 99% alcohol kookt er altijd uit. Echter zal er altijd een heel klein beetje aanwezig blijven. In mijn ogen geen probleem, maar die keuze laat ik aan jezelf 🙂
Gebruik je voor 4 personen een halve liter wijn of is er een andere optie?
Nee hoor Tessa er is voldoende saus voor 4 kipfilets! Wellicht iets meer witte wijn gebruiken 🙂
Echt een heerlijk gerecht/recept, gaan we zeker vaker eten!! Wij aten het van de week met rijst. Wij vonden de saus verrukkelijk, helemaal in combinatie met de rijst!
Leuk om te horen Sandra! Lekker hoor met rijst 🙂
Het was heerlijk maar de saus bleef bij mij erg dun.
Maar zeker voor herhaling vatbaar. Alleen dan kijken of ik de saus dikker krijg.
Hi Esther, fijn dat het in de smaak viel. De saus hoort wat dunner te zijn. Dus dat is helemaal niet erg! Je kan ‘m met een beetje maizena wat in laten dikken mocht je het te dun vinden. Succes!
Erg lekker, vandaag gemaakt met kippedij en zeker voor herhaling vatbaar.
Hi Diana, wat leuk om te horen! Ja met kippendij kan het ook heel goed 🙂