Home Vis Kabeljauw met witte wijnsaus

Kabeljauw met witte wijnsaus

uit de oven

door SmaakMenutie
Kabeljauw met witte wijnsaus

Half uurtje

Sommige gerechten zijn echt wel heel easy. Neem nou deze heerlijke kabeljauw met witte wijnsaus. Veel werk? Welnee, dit gerecht zet je in een half uurtje op tafel. Terwijl de kabeljauw gaart in de oven maak je de witte wijnsaus en die schenk je er na afloop gewoon bij. Lekker met (gebakken) aardappeltjes en een frisse salade.

Kabeljauw met witte wijnsaus

Kabeljauw met witte wijnsaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 48 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 35 g roomboter
  • 150 ml (kook)room
  • 150 ml visfond
  • 100 ml witte wijn
  • 2 kabeljauw(haas)
  • 1 trosje cherrytomaten
  • 1 citroen
  • Verse bieslook (optioneel)
  • Scheutje Noilly Prat (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190-200 graden.
  • Neem een kleine ovenschaal en plaats hierin de kabeljauw(haas) samen met wat cherrytomaatjes. Wrijf de kabeljauw in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg ook een schijfje citroen op de vis. Plaats circa 15 minuten in de oven.
  • Neem een steelpannetje en schenk hierin 100 ml witte wijn (naar keuze), een scheutje Noilly Prat (optioneel) en 150 ml visfond. Laat op niet te hoog vuur voor ongeveer de helft langzaam inkoken.
  • Schenk vervolgens 150 ml (kook)room toe aan het geheel en laat opnieuw inkoken tot de saus wat gaan binden.
  • Bindt de saus onvoldoende in? Bijvoorbeeld omdat je een light variant room hebt gekocht. Maak dan een papje van 1 el maizena en 1 el water en voeg dit toe.
  • Voeg een scheutje vers citroensap toe samen met een snuf zout en een goede draai aan de pepermolen.
  • Snijd 35 g roomboter in blokjes en meng deze tot slot door de saus.
  • Neem de schaal met kabeljauw uit de oven en schenk de witte wijnsaus over het geheel.
  • Serveer eventueel met wat verse bieslook en voeg naar smaak extra peper en zout toe. Serveer met een frisse salade en aardappeltjes.

Kabeljauw met witte wijnsaus ingrediënten Witte wijnsaus Kabeljauw ovenKabeljauw met witte wijnsaus Kabeljauw met witte wijnsaus maken kabeljauw met witte wijnsaus in de oven

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

19 reacties

Annewieke Dijkstra 10 maart 2023 - 15:36

Dit recept maar eens proberen. De paprikasoep is net klaar en altijd lekker! De saus kun je toch wel van tevoren maken?

Reply
SmaakMenutie 12 maart 2023 - 15:34

Ja kan wel hoor!

Reply
Len 25 januari 2023 - 21:16

Was heerlijk, voor herhaling vatbaar..

Reply
Ella 30 juni 2022 - 20:00

Vanavond weer jullie roti: nooit meer anders!

Reply
Ella 30 juni 2022 - 19:59

Op de markt, bij onze visboer die altijd heel verse vis heeft

Reply
Ella Lammerink 28 juni 2022 - 20:46

Wij vonden het een beetje tegenvallen: gebakken kabeljauw heeft zoveel meer smaak! De saus was wel lekker.

Reply
SmaakMenutie 29 juni 2022 - 09:31

Had je ’t wel bij de viswinkel gehaald?

Reply
1 2 3