Home Voor- en tussengerechten De lekkerste tonijntartaar (dit kan jij ook!)

De lekkerste tonijntartaar (dit kan jij ook!)

door SmaakMenutie

Impress your friends

Mmm! Dit is echt een heerlijk en feestelijk voorgerecht ­čÖé En weet je wat zo leuk is, het is helemaal niet moeilijk om te maken. Zorg wel dat je een vers stukje tonijn hebt (van de visboer). Impress your friends!
Liever de vega variant van de steak tartare? Maak dan eens de ‘steak tartare’ van tomaat!

Tonijntartaar wasabi mayonaise

Tonijntartaar met wasabi mayonaise

Mmm! Dit is echt een heerlijk en feestelijk voorgerecht ­čÖé En weet je wat zo leuk is, het is helemaal niet moeilijk om te maken. Zorg... Voor- en tussengerechten Tonijntartaar met wasabi mayonaise, tonijn, tartare, vis, voorgerecht Frans Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorie├źn 20 grams Vet
Beoordeling 4.1/5
( 24 keer gestemd )

Ingredi├źnten

150 gr verse tonijnsteak (75-100 gr per persoon)
1/4 komkommer
2 lente-ui
Scheutje citroensap
1 tl wasabi(pasta)
2 el sojasaus (Kikkoman)
2 el mayonaise
Sesamzaadjes
2 kwarteleitjes (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd de tonijn in (hele) kleine stukjes van ongeveer een halve centimeter. Doe in een (meng)kom en meng hier 2 el sojasaus door.┬áZet even in de koelkast weg (vis moet koud blijven).
  • Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer eveneens in blokjes van een halve centimeter. Dep de blokjes extra droog met wat keukenpapier.
  • Meng in een bakje 1 tl wasabipasta (kan je bij de meeste supermarkten kopen) met 2 el mayonaise en een scheutje citroensap.
  • Neem de schaal met tonijn uit de koelkast en voeg de komkommerblokjes toe. Roer tevens stapsgewijs de wasabi mayonaise door de tonijn. Bewaar een beetje wasabi mayonaise voor de garnering.┬áProef of het naar smaak is. Voeg eventueel mayonaise of peper toe. Zet weer even weg in de koeling.
  • Snijd 2 lente-ui in smalle ringetjes en kook in 3 minuten 2 kwarteleitjes middelhard.
  • Maak het bord op door de tonijntartaar in de kookring te doen. Plaats een kwarteleitje bovenop samen met wat lente-ui.
  • Garneer met een mooie streep (of toefje) wasabi mayonaise, een paar druppels sojasaus en wat sesamzaadjes. Easy toch! Eet smakelijk!

Tonijntartaar receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!