Tonijntartaar

met wasabi mayonaise

door SmaakMenutie
Tonijntartaar wasabi mayonaise

Impress your friends

Mmm! Dit is echt een heerlijk en feestelijk voorgerecht. En weet je wat zo leuk is, het is helemaal niet moeilijk om te maken. Zorg wel dat je een vers stukje tonijn hebt (van de visboer). Impress your friends!
Liever de vega variant van de steak tartare? Maak dan eens de ‘steak tartare’ van tomaat!

Tonijntartaar wasabi mayonaise

Tonijntartaar met wasabi mayonaise

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 83 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 150 g verse tonijnsteak (75-100 g per persoon)
  • 2 stengels lente-ui
  • 2 kwarteleitjes (optioneel)
  • 1/4 komkommer
  • 1 citroen (sap)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl wasabi(pasta)
  • Sesamzaadjes

Zo maak je het

  • Snijd de tonijn in (hele) kleine stukjes van ongeveer een halve centimeter. Doe in een (meng)kom en meng hier 2 el sojasaus door. Zet even in de koelkast weg (vis moet koud blijven).
  • Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer eveneens in blokjes van een halve centimeter. Dep de blokjes extra droog met wat keukenpapier.
  • Meng in een bakje 1 tl wasabipasta (kan je bij de meeste supermarkten kopen) met 2 el mayonaise en een scheutje citroensap.
  • Neem de schaal met tonijn uit de koelkast en voeg de komkommerblokjes toe. Roer tevens stapsgewijs de wasabi mayonaise door de tonijn. Bewaar een beetje wasabi mayonaise voor de garnering. Proef of het naar smaak is. Voeg eventueel mayonaise of peper toe. Zet weer even weg in de koeling.
  • Snijd 2 lente-ui in smalle ringetjes en kook in 3 minuten 2 kwarteleitjes middelhard.
  • Maak het bord op door de tonijntartaar in de kookring te doen. Plaats een kwarteleitje bovenop samen met wat lente-ui.
  • Garneer met een mooie streep (of toefje) wasabi mayonaise, een paar druppels sojasaus en wat sesamzaadjes. Easy toch! Eet smakelijk!

Tonijntartaar receptTonijntartaar wasabi mayonaise

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Sander 18 december 2021 - 10:59

Beste Tim en Erik,
Kun je hier ook Wasabi Mayo van Kewpie voor gebruiken?
Groet,
Sander

Reply
SmaakMenutie 18 december 2021 - 13:24

Ja hoor! 🙂

Reply
Sylvia 18 december 2022 - 15:34

Dit is zoooo lekker weet ik nog. Zaterdag weer verse tonijn halen en nog een keer maken met kerst😋

Reply
Ruud 5 juli 2023 - 12:59

Dit is zo lekker. Vanavond gaat dit weer als voorgerecht.

Reply
San 17 mei 2024 - 00:14

Kun je dit ook al in de middag maken en in de koelkast bewaren, zodat je her savonds alleen nog maar in de kookring hoeft te doen?

Reply
SmaakMenutie 30 mei 2024 - 11:56

Ja hoor! Zorg wel dat de komkommer goed droog is 🙂

Reply