Home Vis Kabeljauw met witte wijnsaus

Kabeljauw met witte wijnsaus

uit de oven

door SmaakMenutie
Kabeljauw met witte wijnsaus

Half uurtje

Sommige gerechten zijn echt wel heel easy. Neem nou deze heerlijke kabeljauw met witte wijnsaus. Veel werk? Welnee, dit gerecht zet je in een half uurtje op tafel. Terwijl de kabeljauw gaart in de oven maak je de witte wijnsaus en die schenk je er na afloop gewoon bij. Lekker met (gebakken) aardappeltjes en een frisse salade.

Kabeljauw met witte wijnsaus

Kabeljauw met witte wijnsaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 48 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 35 g roomboter
  • 150 ml (kook)room
  • 150 ml visfond
  • 100 ml witte wijn
  • 2 kabeljauw(haas)
  • 1 trosje cherrytomaten
  • 1 citroen
  • Verse bieslook (optioneel)
  • Scheutje Noilly Prat (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190-200 graden.
  • Neem een kleine ovenschaal en plaats hierin de kabeljauw(haas) samen met wat cherrytomaatjes. Wrijf de kabeljauw in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg ook een schijfje citroen op de vis. Plaats circa 15 minuten in de oven.
  • Neem een steelpannetje en schenk hierin 100 ml witte wijn (naar keuze), een scheutje Noilly Prat (optioneel) en 150 ml visfond. Laat op niet te hoog vuur voor ongeveer de helft langzaam inkoken.
  • Schenk vervolgens 150 ml (kook)room toe aan het geheel en laat opnieuw inkoken tot de saus wat gaan binden.
  • Bindt de saus onvoldoende in? Bijvoorbeeld omdat je een light variant room hebt gekocht. Maak dan een papje van 1 el maizena en 1 el water en voeg dit toe.
  • Voeg een scheutje vers citroensap toe samen met een snuf zout en een goede draai aan de pepermolen.
  • Snijd 35 g roomboter in blokjes en meng deze tot slot door de saus.
  • Neem de schaal met kabeljauw uit de oven en schenk de witte wijnsaus over het geheel.
  • Serveer eventueel met wat verse bieslook en voeg naar smaak extra peper en zout toe. Serveer met een frisse salade en aardappeltjes.

Kabeljauw met witte wijnsaus ingrediënten Witte wijnsaus Kabeljauw ovenKabeljauw met witte wijnsaus Kabeljauw met witte wijnsaus maken kabeljauw met witte wijnsaus in de oven

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

19 reacties

Joke 13 oktober 2021 - 19:43

Kunnen jullie mij vertellen wat Noilly prat is….??

Reply
SmaakMenutie 14 oktober 2021 - 10:38

Noilly prat is een Franse droge vermout. Te koop bij de slijter 🙂

Reply
Pascale 6 november 2020 - 10:43

Pas net jullie site ontdekt…
Dit was het eerste gerecht en heel erg geslaagd! Makkelijk te bereiden en super lekker!
Ik ga zeker vaker recepten uitproberen.

Reply
SmaakMenutie 6 november 2020 - 11:35

Fijn dat ons eerste gerecht een succes was Pascale, leuk! Er staan nog een hoop andere lekkere recepten op 🙂

Reply
Edith 14 oktober 2020 - 17:10

Zal wel wat verkeerd gedaan hebben maar de saus kreeg ik niet goed. Bleef dun ondanks de maizena.

Reply
SmaakMenutie 16 oktober 2020 - 10:45

Wat vervelend Edith! Moeilijk te zeggen, want maizena zou echt moet werken. Misschien iets meer maizena de volgende keer of wat langer kloppen.

Reply
Janny 10 oktober 2020 - 20:54

Het was super lekker. Hij komt in mijn verzameling van recepten ?

Reply
SmaakMenutie 12 oktober 2020 - 10:21

Leuk om te horen Janny, dat is een hele eer! 🙂

Reply
Nathalie van Woensel 2 oktober 2020 - 18:29

Restaurantwaardig zei mijn partner. Heerlijk gerecht. Kabeljauwhaas en de visfond bij de visboer gehaald. Met broccoli en gebakken aardappels. Hemels!

Reply
SmaakMenutie 3 oktober 2020 - 11:29

Bedankt voor het enorme compliment Nathalie! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂 En groot gelijk dat je bij de visboer bent geweest, nog lekkerder!

Reply
1 2 3