Winterse kost
Nu het buiten weer kouder begint te worden, is het ook weer tijd voor lekkere winterse kost. Want zeg nu zelf, er is toch niks lekkerder dan opwarmen met een stoofpotje en een goed glas rode wijn. Een tijdje terug maakten we al Engelse shepherd’s pie, en vandaag maken we een schotel die daar wel iets van weg heeft. Je moet wel iets meer geduld hebben, maar het wachten gaat rijkelijk beloond worden. Daar waar de sheperd’s pie gemaakt wordt van onder meer gehakt, wordt de jachtschotel gemaakt met supermals draadjesvlees dat een paar uur heeft staan sudderen. Oorspronkelijk wordt de jachtschotel gemaakt met – zoals de naam al doet vermoeden – wildvlees. Maar wij gebruiken sukadelappen. De sukade- of runderlappen kan je overigens eenvoudig vervangen door hertenvlees. Dankzij de paneermeel over de aardappelpuree krijgt het bovendien een lekker krokant korstje. Mmmm… Aan de slag!
33 reacties
Ik heb sukadelappen en runderbouillonblokjes gebruikt, voorbereid in de braadpan en laten pruttelen in de slowcooker, 3,5 uur op low. Gegeten met geroosterde pompoen, heerlijk!
Lekker Marlein! Goede combi met geroosterde pompoen 🙂
Beste allemaal,
Het is zondag dus lekker de tijd genomen om dit heerlijke gerecht te bereiden.
Strikt de procedure gevolgd en kan niets anders zeggen dat het de moeite waard is.
Een gietijzeren braadpan gebruikt en ook de aardappelpuree gemaakt zoals beschreven.
Ik heb ook nog 2 bouillonblokjes en wat kruidnagels gebruikt voor wat extra smaak.
Groetjes,
Simon
Leuk om te horen Simon dat je van het recept genoten hebt! 🙂
Ha mannen, ik had nog een serieuze kalkoenbout (gebraden en wel) over van de Kerst. Heb het vlees er van in blokjes gesneden en mee laten warmen in de volgens jullie recept gefabriekte jus/saus. Verder in de oven bereid zoals jullie het beschreven hebben. Mijn lief en de jongens (en ik….) hebben de schaal met smaak leeg gegeten! Had er nog wat overgeschoten cranberrycompote (ook van de Kerst) bij op tafel gezet. Prima combi!
Dank weer voor de inspiratie en de duidelijke receptuur!
Morgen eten we ikan pepesan…. Enak-enak…
Ha Peter, wat slim om je kalkoenbout van kerst voor dit recept te gebruiken. Lekker zeg! Fijn dat het bij het hele gezin in de smaak viel 🙂 En geniet van de pepesan, heerlijk! 🙂
Goedemiddag. Ik weet niet waar ik jeneverbessen kan kopen. Ik woon in Spanje en hen ze eigenlijk nooit gezien. Kan ik wat anders daarvoor in de plaats gebruiken? Bedankt en groetjes Alicia
Hoi Alice, jeneverbessen zijn wel smaak bepalend in dit gerecht en moeilijk te vervangen. Je zou iets meer laurierblad kunnen gebruiken of anders achterwege laten!
Wat als ik geen wijn erin wil?
Dan zou ik een alcoholvrije rode wijn gebruiken 🙂
Ik lees dat je dit gerecht ook van te voren kan klaarmaken. Hoe werkt dat dan.
Heb woensdag tijd om dit te maken, maar zou het donderdag dan graag willen eten.
Maak je dan de hele schotel klaar inclusief aardappelpuree, zet je in de koelkast en de volgende dag in de over? Of is dat te simpel gedacht?
Ja dat kan prima hoor Hinke! Het is op te warmen, maar vers is het allerlekkerst dus ik zou dan de aardappelpuree op de dag zelf maken en in de oven plaatsen 🙂