Heerlijk en rijkgevuld
Deze heerlijke, rijkgevulde Indische pindasoep mocht natuurlijk niet ontbreken op onze website. Hoog tijd dus om ons favoriete recept met jullie te delen!
In Nederland kennen we vooral de Surinaamse variant, vaak met paprika en aardappel. Maar de minder bekende Indische versie doet daar wat ons betreft zeker niet voor onder. Dit heerlijke soepje is niet alleen super lekker maar is ook een perfecte voedzame maaltijdsoep.
De basis van pindasoep
Voor de basis van deze pindasoep kun je kiezen voor zelfgemalen pinda’s, maar wij gaan vandaag voor nog gemak en gebruiken 100% pure pindakaas (gebruik dus liever niet de welbekende ‘standaard’ pindakaas). Dit zorgt voor een heerlijke, volle smaak en tegelijkertijd een romige textuur. Neem een mengkom en voeg hier ongeveer 250 gram van de pure pindakaas aan toe.
Meng dit met het sap van een halve limoen en twee eetlepels ketjap manis. Om de pindakaas vloeibaarder te maken voeg je een paar flinke lepels van de warme bouillon toe. Roer grondig door totdat het een gladde, romige massa is en schenk dit mengsel vervolgens bij de rest van de bouillon. Gebruik een garde om alles goed door te mengen. Proef en voeg indien nodig extra sambal voor pit of gembersiroop voor wat zoetigheid toe.
De vulling
Wat deze Indische pindasoep extra lekker maakt is de vulling. Wij voegen kip toe samen met knapperige taugé, frisse komkommer en fijngesneden lente-ui. Het zachtgekookte eitje maakt het helemaal af. Voor een extra vullende maaltijd kun je de soep serveren met een kommetje witte rijst. Dit maakt de soep ook nog wat voedzamer en past natuurlijk helemaal bij een kommetje Indische soep.
Vegetarische optie
Liever een vegetarische variant? Geen probleem! Vervang de kippenbouillon eenvoudig door een groentebouillonblokje en laat de kip gewoon achterwege. Je kunt eventueel extra groenten toevoegen, zoals spinazie, wortel of champignons, om de soep nog wat voedzamer te maken. Je kan trouwens ook blokjes tofu toevoegen als vervanger van de kip.
34 reacties
Wow…. wat heerlijk. Deze wordt vaker gemaakt.
Leuk te horen Claudia! 🙂
Vandaag gemaakt en gegeten. Echt heel erg lekker. Bedankt boys!
Fijn dat je van de soep genoten hebt Liesbeth, leuk! 🙂
Zeer smaakvol!
Dank voor het recept.
Fijn dat ons recept in de smaak viel Bianca, leuk te horen! 🙂
Beste kokkies,
In het kader van week zonder vlees zou ik bij de pindasoepie de kip maar weglaten 😀
Maar met is ook heerlijk hoor!!
Dank voor jullie heerlijke recepten iedere keer weer.
In dat geval absoluut Daisy, de kip is dan optioneel! Net waar je van houdt. Fijn dat je geniet van onze recepten, leuk te horen 🙂
Wat een leuk recept zeg! Ik heb hem opgeleukt met kokosmelk, een beetje trassie en in plaats van bosui heb ik rauwe prei genomen. Wat gekookte sperziebonen erdoor en naast de soep heerlijk vers gebakken emping. Heerlijk, dankjewel !
Klinkt heerlijk Gert die toevoegingen! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂