Mijn favoriete snack
Een van mijn favoriete Indische snacks zijn pasteitjes met gehakt. Als kind kon ik er al niet van afblijven en haalde ik er geregeld stiekem eentje uit de oven, want daar bewaarde mijn oma ze altijd.
Koud of warm, het maakte me niets uit. Elke keer weer was ik blij verrast door de heerlijke geur die uit de keuken kwam, en het was altijd een feestje om een vers pasteitje te mogen proeven. De smaak van het kruidige gehakt gecombineerd met het knapperige deeg was voor mij de ultieme lekkernij.
“Het was een recept dat ze van generatie op generatie had doorgegeven”
Oma’s zelfgemaakte deeg
Wat de pasteitjes van mijn oma zo speciaal maakte, was niet alleen de heerlijke gehaktvulling, maar vooral het deeg. Oma maakte het deeg altijd helemaal zelf, wat zorgde voor de perfecte textuur en smaak. Het was een recept dat ze van generatie op generatie had doorgegeven, en het voelde altijd een beetje magisch om te zien hoe ze het deeg perfect rolde en vouwde. Helaas heb ik haar recepten niet helemaal kunnen overnemen, maar gelukkig heb ik een makkelijke variant ontdekt die bijna net zo lekker is!
De makkelijke variant met bladerdeeg
Tegenwoordig maken we de makkelijke variant met bladerdeeg, en geloof me, het resultaat is nog steeds heerlijk! Bladerdeeg is snel en makkelijk te gebruiken, en je hebt niet het geduld nodig om deeg zelf te maken. Bladerdeeg geeft de pasteitjes diezelfde knapperigheid en heerlijke textuur, en het is zelfs nog makkelijker om ze te maken dan het deeg van mijn oma. Wij gebruiken ongeveer 10 stukjes bladerdeeg om onze pasteitjes te maken, maar met de onderstaande hoeveelheden voor de vulling kun je wel 15 pasteitjes maken.
Perfect voor de drukke dagen
Een van de beste dingen aan deze pasteitjes is dat je ze makkelijk van tevoren kunt maken. De vulling kun je de avond ervoor al bereiden en de pasteitjes zelf kun je ook een dag van tevoren in de oven bakken. De volgende dag warm je ze gewoon een paar minuten op in de oven, en je hebt binnen no time een heerlijke snack. Dit maakt ze perfect voor feestjes, borrels, of zelfs als lunch. Het is zo’n makkelijk gerecht om voor te bereiden, en je kunt er altijd zeker van zijn dat ze goed in de smaak vallen.
Serveer met chilisaus voor extra pit
Als je deze pasteitjes maakt, vergeet dan niet om ze te serveren met wat chilisaus. De pittige saus vormt een heerlijke combinatie met het zachte gehakt en het krokante deeg. Het is een simpele toevoeging, maar het maakt de snack net even extra lekker. En voor degene die geen zin hebben om pasteitjes te vouwen, is er altijd de optie om een pastei tutup te maken, een heerlijke variant van dit gerecht die je niet hoeft te vouwen!
Kortom, deze pasteitjes zijn niet alleen een herinnering aan de kookkunsten van mijn oma, maar ook een makkelijk en smakelijk recept dat je keer op keer kunt maken.
80 reacties
Inderdaad heerlijke en makkelijke indische pasteitjes, doet me denken aan vroeger. Ik heb ze nu twee keer gemaakt, de tweede keer een handje doperwtjes toegevoegd ;).
Leuk om te horen dat het herinneringen van vroeger ophaalt 🙂 Doperwtjes worden inderdaad vaker toegevoegd aan pasteitjes, heerlijk!
Kun je de padteitjes ook invriezen?
Ja die kan je invriezen, na het ontdooien kan je ze gewoon weer even opwarmen in de oven. Ongebakken pasteitjes kan je dus niet invriezen. Je moet ze dus wel eerst bakken in de oven. Succes!
Ik heb ze ook zojuist gemaakt en ze waren heerlijk! Ook de kinderen vonden ze lekker. Heb je een tip over hoe ik ze het beste kan verwarmen zonder dat ze klef worden?
Hoi Melissa, wat leuk om te horen en fijn dat ze ook bij de kids in de smaak vielen 🙂 Je kan ze het best gewoon een paar minuutjes in de oven weer verwarmen! Dan blijven ze lekker krokant en worden ze dus niet slap. Groetjes, Tim- SmaakMenutie
je hebt me op een idee gebracht , ik had babi ketjap over , en heb dat gebruikt om de pasteitjes te maken , ze waren heerlijk op die manier
Hoi Corry, wat een goed idee. Klinkt heerlijk inderdaad! 🙂
Waarmee kan ik soe-oen vergelijken of vervangen? Ik woon in Portugal en denk niet dat dat hier bekend is.
Dan zou je vermicelli of mihoen kunnen gebruiken Marjolein!
zalig onze pasteitjes, dankjewel ze zijn zo mooi.Groet Elske.
We gaan het eens proberen ✌?
Leuk Iwan! We zijn benieuwd wat je ervan vindt
Net voor het eerst gemaakt, de geuren alleen al heerlijk. Ze zitten nu in de oven en kunnen niet wachten ?
Lekker Marina! Hopelijk smaakten ze net zo goed als dat ze roken 🙂