Home Erik's Asia Indische pasteitjes met kip

Indische pasteitjes met kip

door SmaakMenutie
Indische pasteitjes met kip

Gegarandeerd succes

We maakten al eens eerder makkelijke Indische pasteitjes met gehakt en vandaag gaan we voor de variant met kip. Je maakt ze op bijna dezelfde manier. Alleen vervangen we het gehakt door kipfilet. Je kan ze makkelijk een dag van te voren maken en dan gewoon enkele minuten opwarmen in de oven op 180-200 graden als je ze serveert. Eet ze lekker met wat chilisaus of sambal als je van spicy houdt. Gegarandeerd een succes!

Indische pasteitjes met kip

Indische pasteitjes met kip

Personen: 12 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 136 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 50 g soe-oen
  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1/2 winterpeen
  • 1 el gula djawa (of bruine basterdsuiker)
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl ketoembar

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 1 ui en 2 tenen knoflook fijn en fruit deze een paar minuten op matig vuur in een scheut olie. Voeg 1 tl sambal oelek toe en fruit deze even kort mee.
  • Snijd de kipfilet in (hele) kleine stukjes en voeg deze toe. Bak de kip in enkele minuten gaar terwijl je geregeld roert. Dit gaat vrij snel aangezien het kleine stukjes kip zijn.
  • Rasp ondertussen een halve winterpeen. Doe dit met de grove kant van de rasp zodat je grove slierten krijgt. Voeg toe aan het kipmengsel en roer door elkaar.
  • Voeg nu 1 tl kurkuma, 1 tl ketoembar en 1 verkruimeld kippenbouillon blokje toe en roer goed door het kipmengsel. Voeg tevens 1 el ketjap en 1 el gula djawa toe. Roer alles goed door elkaar en zet het vuur laag.
  • Week de soe-oen volgens de verpakking enkele minuten in kokend water en spoel af onder ijskoud water. Zorg dat de soe-oen goed uitgelekt is! Ontdooi ondertussen de plakjes bladerdeeg.
  • Voeg de soe-oen toe aan het kipmengsel en roer grondig door elkaar.
  • Ik heb ronde plakjes van de bladerdeeg gemaakt (door de bovenkant van een kommetje in het bladerdeeg te duwen en vervolgen met een mesje rond te snijden), maar elke vorm kan natuurlijk. Vul elk plakje bladerdeeg met 1 flinke el kipmengsel en vouw dicht. Druk de uiteinden met een vork in, zodat het pasteitje goed gesloten is (zie afbeelding hieronder).
  • Klop in een kommetje een eitje los en bestrijk elk dichtgevouwen pasteitje met een beetje ei. Plaats nu ongeveer 15-20 minuten (of tot ze goudbruin zijn) in de voorverwarmde oven.

Vulling Indische pasteitjes met kip Dichtgevouwen Indische pasteitjes op bakplaatIndische pasteitjes met kip Pasteitjes met kip

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

42 reacties

celine 23 augustus 2023 - 09:57

ik wil deze voor iemand maken maar die wilt geen suiker ,kan ik de suiker eruit laten?

Reply
SmaakMenutie 23 augustus 2023 - 11:54

Ik zou dan gula djawa gebruiken en anders achterwege laten. Of gebruik een zoetstof!

Reply
celine 4 april 2023 - 18:22

Ik wil deze in grote hoeveelheden maken, kan ik ze dan ongebakken invriezen als ik verse bladerdeeg neem?

Reply
SmaakMenutie 5 april 2023 - 11:46

Je moet ze wel eerst afbakken Celine voordat je ze invriest!

Reply
Miranda 30 januari 2022 - 17:11

Wat een fijn recept, dank jullie wel. Goed te volgen ook, ook door mijn zoontje (van 12) die dit vanmiddag maakte. Het was heerlijk! (We hebbe n alleen wat meer sambal gebruikt dan aangegeven(3 eetlepels)

Reply
Jojanneke 14 februari 2023 - 12:04

Eerder jullie kip variant gemaakt en echt een succes. Vandaag gemaakt met tonijn ipv kip, en wat kleine aanpassingen in het recept. Ook Heerlijk!!

Reply
Judy 8 augustus 2021 - 19:39

Wederom een succes recept van jullie! 😋

Reply
SmaakMenutie 9 augustus 2021 - 11:10

Leuk om te horen Judy, bedankt voor je berichtje! 🙂

Reply
Naomi 23 maart 2021 - 19:08

Vandaag gezien en vandaag gemaakt. Gelijk recept verdubbeld wat pasteitjes altijd leuk om uit te delen.. Ze zijn heerlijk!!

Reply
SmaakMenutie 24 maart 2021 - 09:04

Leuk dat je er meteen mee aan de slag bent gegaan Naomi, lekker! Fijn dat ze in de smaak vielen. En ideaal om uit te delen inderdaad 🙂

Reply
1 2 3 4