Home Erik's Asia Indische pasteitjes met kip

Indische pasteitjes met kip

door SmaakMenutie
Indische pasteitjes met kip

Gegarandeerd succes

We maakten al eens eerder makkelijke Indische pasteitjes met gehakt en vandaag gaan we voor de variant met kip. Je maakt ze op bijna dezelfde manier. Alleen vervangen we het gehakt door kipfilet. Je kan ze makkelijk een dag van te voren maken en dan gewoon enkele minuten opwarmen in de oven op 180-200 graden als je ze serveert. Eet ze lekker met wat chilisaus of sambal als je van spicy houdt. Gegarandeerd een succes!

Indische pasteitjes met kip

Indische pasteitjes met kip

Personen: 12 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 136 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 50 g soe-oen
  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1/2 winterpeen
  • 1 el gula djawa (of bruine basterdsuiker)
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl ketoembar

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 1 ui en 2 tenen knoflook fijn en fruit deze een paar minuten op matig vuur in een scheut olie. Voeg 1 tl sambal oelek toe en fruit deze even kort mee.
  • Snijd de kipfilet in (hele) kleine stukjes en voeg deze toe. Bak de kip in enkele minuten gaar terwijl je geregeld roert. Dit gaat vrij snel aangezien het kleine stukjes kip zijn.
  • Rasp ondertussen een halve winterpeen. Doe dit met de grove kant van de rasp zodat je grove slierten krijgt. Voeg toe aan het kipmengsel en roer door elkaar.
  • Voeg nu 1 tl kurkuma, 1 tl ketoembar en 1 verkruimeld kippenbouillon blokje toe en roer goed door het kipmengsel. Voeg tevens 1 el ketjap en 1 el gula djawa toe. Roer alles goed door elkaar en zet het vuur laag.
  • Week de soe-oen volgens de verpakking enkele minuten in kokend water en spoel af onder ijskoud water. Zorg dat de soe-oen goed uitgelekt is! Ontdooi ondertussen de plakjes bladerdeeg.
  • Voeg de soe-oen toe aan het kipmengsel en roer grondig door elkaar.
  • Ik heb ronde plakjes van de bladerdeeg gemaakt (door de bovenkant van een kommetje in het bladerdeeg te duwen en vervolgen met een mesje rond te snijden), maar elke vorm kan natuurlijk. Vul elk plakje bladerdeeg met 1 flinke el kipmengsel en vouw dicht. Druk de uiteinden met een vork in, zodat het pasteitje goed gesloten is (zie afbeelding hieronder).
  • Klop in een kommetje een eitje los en bestrijk elk dichtgevouwen pasteitje met een beetje ei. Plaats nu ongeveer 15-20 minuten (of tot ze goudbruin zijn) in de voorverwarmde oven.

Vulling Indische pasteitjes met kip Dichtgevouwen Indische pasteitjes op bakplaatIndische pasteitjes met kip Pasteitjes met kip

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

42 reacties

jan 19 januari 2021 - 18:05

vandaag gemaakt en smaakte perfect, dus voor herhaling vatbaar.
Ik heb alleen kipkruiden op de kip gedaan en ik had nog een lente ui en heb deze met
de wortel erbij gedaan en wat maanzaad bij het afbakken..

Reply
SmaakMenutie 20 januari 2021 - 10:40

Klinkt goed Jan! Fijn dat de smaak goed was 🙂

Reply
marleen 8 januari 2021 - 14:38

Deze met oudjaar gemaakt ipv worstenbroodjes. Ze waren heerlijk.

Reply
SmaakMenutie 8 januari 2021 - 15:55

Ook lekker Marleen! Fijn dat ze in de smaak vielen 🙂

Reply
jacolienkruiswijk@gmail.com 29 november 2020 - 18:46

Wat is soe_oen ?
Waar verkopen ze het?
Is het vervangbaar ?

Reply
SmaakMenutie 30 november 2020 - 15:42

Hoi Jacolien, soe-oen (ook wel vermicelli genoemd), is gemaakt van mungbonen (basis van taugé). Het is gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt!

Reply
Gerda pols 8 november 2020 - 12:35

Ik wil ze ook graag gaan maken komende week. Nu is mijn vraag, als ik ze gebakken heb kan ik ze dan ook invriezen. We zijn maar met zijn 2e en dan hebben we aan het recept veel te veel.

Reply
SmaakMenutie 9 november 2020 - 13:12

Ik denk dat dat wel kan Gerda! Laat ze dan wel rustig ontdooien voor je ze opnieuw opwarmt. Geniet ervan!

Reply
Sikko 18 februari 2023 - 17:33

Zou het dan niet beter zijn om de pasteitjes ongebakken in te vriezen? Iemand ervaring opgedaan? Ik zal het testen met een gebakken en een ongebakken pasteitje.

Reply
Lex 26 januari 2020 - 15:31

Zojuist de pasteitjes gemaakt, het restant was al heerlijk! Zo de pastei zelf proeven

Reply
SmaakMenutie 27 januari 2020 - 16:17

Leuk om te horen Lex, fijn dat ze in de smaak vielen! 🙂

Reply
1 2 3 4