Home Erik's Asia Indische pasteitjes met kip

Indische pasteitjes met kip

door SmaakMenutie
Indische pasteitjes met kip

Gegarandeerd succes

We maakten al eens eerder makkelijke Indische pasteitjes met gehakt en vandaag gaan we voor de variant met kip. Je maakt ze op bijna dezelfde manier. Alleen vervangen we het gehakt door kipfilet. Je kan ze makkelijk een dag van te voren maken en dan gewoon enkele minuten opwarmen in de oven op 180-200 graden als je ze serveert. Eet ze lekker met wat chilisaus of sambal als je van spicy houdt. Gegarandeerd een succes!

Indische pasteitjes met kip

Indische pasteitjes met kip

Personen: 12 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 136 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 50 g soe-oen
  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1/2 winterpeen
  • 1 el gula djawa (of bruine basterdsuiker)
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl ketoembar

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 1 ui en 2 tenen knoflook fijn en fruit deze een paar minuten op matig vuur in een scheut olie. Voeg 1 tl sambal oelek toe en fruit deze even kort mee.
  • Snijd de kipfilet in (hele) kleine stukjes en voeg deze toe. Bak de kip in enkele minuten gaar terwijl je geregeld roert. Dit gaat vrij snel aangezien het kleine stukjes kip zijn.
  • Rasp ondertussen een halve winterpeen. Doe dit met de grove kant van de rasp zodat je grove slierten krijgt. Voeg toe aan het kipmengsel en roer door elkaar.
  • Voeg nu 1 tl kurkuma, 1 tl ketoembar en 1 verkruimeld kippenbouillon blokje toe en roer goed door het kipmengsel. Voeg tevens 1 el ketjap en 1 el gula djawa toe. Roer alles goed door elkaar en zet het vuur laag.
  • Week de soe-oen volgens de verpakking enkele minuten in kokend water en spoel af onder ijskoud water. Zorg dat de soe-oen goed uitgelekt is! Ontdooi ondertussen de plakjes bladerdeeg.
  • Voeg de soe-oen toe aan het kipmengsel en roer grondig door elkaar.
  • Ik heb ronde plakjes van de bladerdeeg gemaakt (door de bovenkant van een kommetje in het bladerdeeg te duwen en vervolgen met een mesje rond te snijden), maar elke vorm kan natuurlijk. Vul elk plakje bladerdeeg met 1 flinke el kipmengsel en vouw dicht. Druk de uiteinden met een vork in, zodat het pasteitje goed gesloten is (zie afbeelding hieronder).
  • Klop in een kommetje een eitje los en bestrijk elk dichtgevouwen pasteitje met een beetje ei. Plaats nu ongeveer 15-20 minuten (of tot ze goudbruin zijn) in de voorverwarmde oven.

Vulling Indische pasteitjes met kip Dichtgevouwen Indische pasteitjes op bakplaatIndische pasteitjes met kip Pasteitjes met kip

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

42 reacties

Henny Groeneweg 25 augustus 2019 - 19:23

Vandaag je pasteitjes gemaakt. Ze waren op voordat ik er erg in had. Echt erg lekker.

Reply
SmaakMenutie 26 augustus 2019 - 08:41

Haha dat is goed om te horen, bedankt voor het compliment! 🙂

Reply
ingrid schijff 26 januari 2019 - 10:41

Ik wil de pasteitjes vandaag (zaterdag) maken. Kan ik ze dan morgen afbakken?

Reply
SmaakMenutie 26 januari 2019 - 16:04

Hoi Ingrid, je kan ze het beste vandaag bakken en morgen 5 minuutjes in de oven opwarmen. Dan smaken ze nog uitstekend! Veel plezier 🙂 Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Juli 12 januari 2019 - 14:29

Vanmiddag ga ik jullie recept van de Indische pasteitjes gebruiken om ze te maken. \
Als ik de bijbehorende foto zie krijg ik al trek!!

Reply
SmaakMenutie 14 januari 2019 - 12:58

Mmm wat lekker! Vielen ze in de smaak? 😀

Reply
Caroline 13 november 2020 - 18:11

Hoii morgen ga ik de indische pasteitjes maken???? ben benieuwd! Groetjes Caroline uit maastricht.

Reply
SmaakMenutie 14 november 2020 - 11:22

Lekker Caroline! Geniet ervan 🙂

Reply
Yorine 9 november 2018 - 07:04

Proberen

Reply
Desiree Pirovano 17 juni 2024 - 18:54

Vandaag de Indische pasteitjes gemaakt, veel te veel voor mij alleen, dus nog wat naar de buurtjes gebracht. Het was een succes!!
Een heerlijk en makkelijk recept, waar je zeker mee scoort!! Dank je wel!

Reply
Gerda Damwijk 8 november 2018 - 10:12

Vrijdag 9 november ga ik Indische kippastei maken .

Reply
SmaakMenutie 8 november 2018 - 12:01

Mmm lekker Gerda! Veel kook- en eetplezier! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
1 2 3 4