Makkelijk, snel én lekker!
Zin in een smaakvol Indisch gerecht met kip, rijst en groenten, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Dan is dit eenpansgerecht precies wat je zoekt! Met minimale moeite en slechts één pan tover je een heerlijke, geurige maaltijd op tafel. Dit recept is ideaal voor drukke dagen en zorgt voor minder afwas. Makkelijk, snel én lekker!
Eenpansgerecht
Eenpansgerechten zijn perfect voor wie houdt van simpel en efficiënt. Je hebt minder pannen nodig, dus minder afwas, en de smaken trekken heerlijk in elkaar. Wist je dat bovendien de voedingsstoffen beter behouden blijven? Dit komt omdat alles samen wordt bereid. Deze Indische kip met rijst en groenten is de perfecte combi van gemak en authenticiteit.
Smaken en geuren
Dit gerecht barst van de smaken en geuren die zo typerend zijn voor de Indische keuken. Malse kip, gemarineerd in ketjap en specerijen zoals laos, gember, cayenne en paprikapoeder, vormt de basis. De rijst neemt alle heerlijke smaken op, terwijl de groenten – denk aan paprika, prei en rode peper – zorgen voor een frisse en voedzame toevoeging.
Hoe maak je het?
Het mooie aan dit recept is dat alles in één pan wordt bereid. Begin met het marineren van de kip en bak vervolgens zodat deze een mooie goudbruine kleur krijgt. Voeg vervolgens de groenten en de specerijen ketoembar en djahé toe en bak deze kort mee om de smaken goed vrij te laten komen. Daarna gaan de rijst en bouillon erbij, zodat de rijst de kruiden opneemt en heerlijk smeuïg wordt. Na een klein halfuur pruttelen is je geurige, smaakvolle maaltijd klaar om te serveren!
Perfect voor een doordeweekse avond
Dit Indische eenpansgerecht is niet alleen makkelijk te maken, maar ook een feestje om te eten. Perfect voor een doordeweekse avond, een snelle maaltijd met vrienden of gewoon als je zin hebt in comfort food zonder al te veel inspanning. Check de video hieronder en ontdek hoe eenvoudig dit gerecht te bereiden is. Abonneer je nu trouwens ook op ons YouTube kanaal, daar hebben we nog veel meer video’s van makkelijke en overheerlijke recepten. Eet smakelijk!
59 reacties
De Creuset pan is fantastisch, ik heb hem ook, welke diameter is gebruikt voor dit recept? En ik ga misschien een beetje trassi erbij doen!
24 cm! Geniet ervan!
dank u, en trassi erbij he?
mijn Creuset is 30 cm, moet lukken! 🙂
Lekkerrrr weer dit recept
Heb al verschillende recepten van jullie gemaakt
Altijd goed en lekker!
Dit recept heb ik al een paar keer gemaakt, en valt bij man en kinderen helemaal in de smaak (bij mij ook overigens) :D.
Nu wil ik het voor iemand maken die van garnalen houdt. Zou ik het ook met grote gamba’s kunnen maken? En wanneer doe ik de gamba’s er dan bij? Want die moeten niet zo lang koken/stomen.
Leuk om te horen Bianca dat ons recept bij iedereen in de smaak valt! Ik denk dat het wel kan met gamba’s, maar die moeten uiteraard een stuk minder lang. Wat je ook kan doen is ze van tevoren bereiden en later toevoegen. Ben benieuwd!
Wát een heerlijk en makkelijk recept!!!
En ZÓÓÓ heerlijk 🤤!!!
Dankjulliewel,morgen de smaakvolle ‘kliek!’👌🏼
Wooooow, nondeknetter, dat was me even een partij lekker. Supergerecht die ik nog veel vaker ga maken. Thnx.