Makkelijk, snel én lekker!
Zin in een smaakvol Indisch gerecht met kip, rijst en groenten, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Dan is dit eenpansgerecht precies wat je zoekt! Met minimale moeite en slechts één pan tover je een heerlijke, geurige maaltijd op tafel. Dit recept is ideaal voor drukke dagen en zorgt voor minder afwas. Makkelijk, snel én lekker!
Eenpansgerecht
Eenpansgerechten zijn perfect voor wie houdt van simpel en efficiënt. Je hebt minder pannen nodig, dus minder afwas, en de smaken trekken heerlijk in elkaar. Wist je dat bovendien de voedingsstoffen beter behouden blijven? Dit komt omdat alles samen wordt bereid. Deze Indische kip met rijst en groenten is de perfecte combi van gemak en authenticiteit.
Smaken en geuren
Dit gerecht barst van de smaken en geuren die zo typerend zijn voor de Indische keuken. Malse kip, gemarineerd in ketjap en specerijen zoals laos, gember, cayenne en paprikapoeder, vormt de basis. De rijst neemt alle heerlijke smaken op, terwijl de groenten – denk aan paprika, prei en rode peper – zorgen voor een frisse en voedzame toevoeging.
Hoe maak je het?
Het mooie aan dit recept is dat alles in één pan wordt bereid. Begin met het marineren van de kip en bak vervolgens zodat deze een mooie goudbruine kleur krijgt. Voeg vervolgens de groenten en de specerijen ketoembar en djahé toe en bak deze kort mee om de smaken goed vrij te laten komen. Daarna gaan de rijst en bouillon erbij, zodat de rijst de kruiden opneemt en heerlijk smeuïg wordt. Na een klein halfuur pruttelen is je geurige, smaakvolle maaltijd klaar om te serveren!
Perfect voor een doordeweekse avond
Dit Indische eenpansgerecht is niet alleen makkelijk te maken, maar ook een feestje om te eten. Perfect voor een doordeweekse avond, een snelle maaltijd met vrienden of gewoon als je zin hebt in comfort food zonder al te veel inspanning. Check de video hieronder en ontdek hoe eenvoudig dit gerecht te bereiden is. Abonneer je nu trouwens ook op ons YouTube kanaal, daar hebben we nog veel meer video’s van makkelijke en overheerlijke recepten. Eet smakelijk!
59 reacties
goedenavond, wederom een heerlijk recept . Ik heb een vraagje .
Kan dit recept ook met pandanrijst ?
Leuk om te horen Will! En ik denk dat het ook met pandanrijst kan hoor 🙂
Ik ben op zoek naar een goede pan voor eenpansgerechten zoals in het filmpje. Kunnen jullie er een adviseren om te kopen voor een heel gezin? Ik zie door de bomen het bos niet meer 🙁 Daarna ga ik dit recept direct uitproberen!
Klopt Yvonne wat Henny zegt. De pan in de video is van Creuset. Op de afbeeldingen gebruiken we een BK braadpan (gietijzer) van de Bourgogne lijn. Daar zijn we ook erg over te spreken 🙂
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM, weer een waanzinnig lekker recept, het komend weekend maken.
Weer bedankt voor het delen.
Groet Henny
Leuk Henny, geniet ervan! 🙂
Ik ga een dubbel portie vanavond maken. Gebruik ik dan een liter water erbij of zal dat wat veel zijn
Lekker Ineke! Lastig om te zeggen maar wellicht iets minder. Zou het een beetje aftasten dat het niet te nat wordt. En anders wat langer laten stomen. Succes en geniet ervan! 🙂
Hey Ineke,
Hoe is het uiteindelijk gegaan? Ik heb hetzelfde namelijk en ga ook voor een dubbele portie.
Ik heb voor de dubbele portie de snelkookrijst met 900ml water gebruikt en daarna volgens het recept 15min laten stomen, was heerlijk in combinatie met de atjar ketimoen en cassave kroepoek 🙂
Ik heb een dubbele portie gemaakt, hiervoor 400gram snelkookrijst met 900ml water gebruikt en na het bereiden echt 15min laten staan met de deksel op de pan (zoals het recept ook aangeeft). Dit was een heerlijk gerecht in combinatie met de atjar ketimoen en cassave kroepoek 🙂
Staat voor vanavond weer op het menu zo lekker
ik ga dit gerecht maken vanavond ik neem aan dat het 200 gram ongekookte rijst is
Yes, de rijst kookt in het vocht. Geniet ervan!