9,1K
Snert
Vandaag een typisch Hollands gerecht dat we voornamelijk in de winter eten: erwtensoep! Oftewel de in Nederland bekende variant snert, die wat dikker is. Eerlijk is eerlijk, vroeger at ik ‘m nog wel eens uit blik. Maar stevige zelfgemaakte erwtensoep is zoveel lekkerder (en gezonder). Wij maken de Oud-Hollandse variant; met varkenskarbonade en plakjes rookworst. En hoe langer je de soep laat pruttelen hoe lekkerder hij wordt. Eet smakelijk!
30 reacties
Wat gehakte knoflook en gemalen chilivlokken. ????
Ook lekker Mirjam!
Dank voor het advies, ga ik doen!
En ik zie de ‘grote pan’-vermelding staan, alleen pas in de beschrijving zelf. Ligt mogelijk aan mijn luiheid, maar voor het kopen van de ingrediënten lees ik vaak niet verder dan de ingrediëntenlijst 🙂
Heerlijke erwtensoep.
Zelf gebruik ik ook altijd schouder karbonade en worst van de slager.
De schouder karbonade laat ik altijd apart garen zodat ik de bouillon kan zeven.
En het laatste half uur laat doe ik het vlees er bij, zodat het niet allemaal stuk kookt.
Zo heb ik nooit een botsplintertje in de soep.
Van de slager is inderdaad het allerlekkerst Mieneke! En bedankt voor de tip, slim 🙂
Dit is bijna het recept dat ik van mijn moeder kreeg, alleen gaan er bij mij nog een ui en spekjes, samen uitgebakken, doorheen… en twee worsten 🙂
Heerlijk
Leuk dat ons recept op die van je moeder lijkt Margot! En ui en spekjes is een goede tip 🙂
Gelukkig noem je het Erwtensoep en geen SNERT, want dat is heel andere soep Met hamschijf en varkenspootjes
en GEEN rookworst meegenoot maar naast het bord schijfjes op een schoteltje
Heerlijk! Ik maak hem, op de laurierblaadjes na, exact hetzelfde, en ipv karbonades gebruik ik hamlappen, dan heb je geen last van verdwaalde kleine botsplinters.
Leuk om te horen dat de recepten overeenkomen! Goed idee van de hamlappen 🙂