Home Bijgerechten Gepofte aardappel (zo gepiept!)

Gepofte aardappel (zo gepiept!)

door SmaakMenutie
Gepofte aardappel met kruidenboter

Heerlijk met kruidenboter

Een keer wat anders dan die eeuwig gekookte aardappel? Deze gepofte aardappel uit de oven is super lekker en super makkelijk. Heerlijk gevuld met kruidenboter en bieslook. Maar hoe maak je nou zo’n gepofte aardappel? Wij leggen het je hieronder uit. Je kan de aardappel overigens ook bereiden op de barbecue. Zo gepiept en sensationeel lekker!

Gepofte aardappel met kruidenboter

Gepofte aardappel

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 31 keer gestemd )

Ingrediënten

4 aardappelen (vastkokend)
Verse bieslook
Kruidenboter (zie recept)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Boen de aardappelen goed schoon en spoel eventueel af.
  • Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en plaats ze circa 45 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen zelf kruidenboter en snijd extra verse bieslook.
  • Haal de aardappelen uit de oven en prik met een vork in de aardappel om te zien of hij zacht is.
  • Snijd de aardappel doormidden en vul riant met de kruidenboter, verse bieslook en (grof) zeezout. Daar is 'ie, een sensationele gepofte aardappel!

Gepofte aardappel recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

WTJ Dijks 3 september 2018 - 13:49

Welke aardappel ( naam) gebruikt men voor gepofte aardappel? Want niet iedere aardappel is geschikt voor te poffen.

M.v.g. WTJ Dijks

Reply
SmaakMenutie 4 september 2018 - 12:17

Een iets kruimige aardappel is goed hiervoor. Denk bijvoorbeeld aan bintjes. Succes en veel kookplezier!

Reply
sara 20 maart 2021 - 15:17

ik heb het vandaag geprobeerd en het was echt heerlijk. echt een aanrader. zelfs als je nog jong bent en nog niet zo goed kan koken, zoals mij dus 😉

Reply
SmaakMenutie 21 maart 2021 - 11:45

Leuk te horen Sara! Fijn dat het gelukt is, hopelijk smaakt het koken naar meer! 🙂

Reply