Home Vlees en kip Chicken coleslaw wrap

Chicken coleslaw wrap

door SmaakMenutie

Heerlijke malse stukjes kipdijfilet

In de categorie ‘niet bepaald gezond maar wel héél erg lekker’ presenteren wij u de sticky chicken coleslaw wrap. Heerlijke malse stukjes kipdijfilet gemarineerd in ketjap-ketchup met een frisse (zelfgemaakte) coleslaw. En nee, de kip hoeft geen uren te marineren. Klaar binnen 30 minuten 🙂

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Chicken coleslaw wrap

Chicken coleslaw wrap

In de categorie 'niet bepaald gezond maar wel héél erg lekker' presenteren wij u de sticky chicken coleslaw wrap. Heerlijke malse... Vlees en kip Chicken coleslaw wrap European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.9/5
( 10 keer gestemd )

Ingrediënten

2 wraps
300 gr kipdijfilet
4 el ketjap
2 el ketchup
1 tl (bruine) suiker
1 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper (of sambal)
1/2 tl knoflookpoeder
Bakje coleslaw (of maak deze zelf)

Zo maak je het

  • Snijd de kipdij in hapklare stukjes. Voeg 1 tl paprikapoeder toe samen met 1/2 tl knoflookpoeder, 1 tl suiker en 1/2  tl cayennepeper. Meng even goed met het vlees.
  • Voeg vervolgens 4 el ketjap en 2 el ketchup toe en roer het geheel al omscheppend goed door elkaar zodat de marinade goed in kan trekken. Zet even weg en maak ondertussen de coleslaw of gebruik kant-en-klare.
  • Bak de kip inclusief de marinade op halfhoog vuur terwijl je geregeld roert. Na 12-15 minuten zal je zien dat de marinade langzaam is opgenomen door de kip en je 'sticky' stukjes kip hebt.
  • Neem een wrap en beleg royaal met coleslaw en ongeveer de helft van de kip. Eet smakelijk!

2 reacties

Mariska 26 september 2017 - 10:57

Super lekker! De combi is geweldig en coleslaw koop ik vanaf nu ook niet meer in een bakje; deze is veel lekkerder! 🙂

Reply
SmaakMenutie 26 september 2017 - 16:49

Hoi Mariska, leuk om te horen! En inderdaad, de zelfgemaakte coleslaw is véél lekkerder dan de voorverpakte 😉

Reply