Home <30 minuten Sticky chicken wrap

Sticky chicken wrap

met frisse coleslaw

door SmaakMenutie
Sticky chicken coleslaw wrap

Malse stukjes kip

In de categorie ‘niet bepaald gezond maar wel héél erg lekker’ presenteren wij u de sticky chicken coleslaw wrap. Heerlijke malse stukjes kipdijfilet gemarineerd in ketjap-ketchup met een frisse (zelfgemaakte) coleslaw. En nee, de kip hoeft geen uren te marineren. Klaar binnen 30 minuten!

Sticky chicken coleslaw wrap

Sticky chicken coleslaw wrap

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 59 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet
  • 4 wraps
  • 4 el ketjap
  • 2 el ketchup
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper (of 1 tl sambal oelek)
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • Bakje coleslaw (of maak deze zelf)

Zo maak je het

  • Snijd 400 g kipdijfilet in hapklare stukjes. Voeg 1 tl paprikapoeder toe samen met 1/2 tl knoflookpoeder, 1 tl bruine suiker en een 1/2  tl cayennepeper (of 1 tl sambal). Meng even goed met het vlees.
  • Voeg vervolgens 4 el ketjap en 2 el ketchup toe en roer het geheel al omscheppend goed door elkaar zodat de marinade goed in kan trekken. Zet even weg en maak ondertussen de coleslaw of gebruik kant-en-klare.
  • Bak de kip inclusief de marinade op halfhoog vuur terwijl je geregeld roert. Na 12-15 minuten zal je zien dat de marinade langzaam is opgenomen door de kip en je 'sticky' stukjes kip hebt.
  • Neem een wrap en beleg royaal met coleslaw en een deel van de kip. Eet smakelijk!

Kip wrap ingrediënten Sticky kip maken Sticky chicken Chicken wrap

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

23 reacties

Mariska 26 september 2017 - 10:57

Super lekker! De combi is geweldig en coleslaw koop ik vanaf nu ook niet meer in een bakje; deze is veel lekkerder! 🙂

Reply
SmaakMenutie 26 september 2017 - 16:49

Hoi Mariska, leuk om te horen! En inderdaad, de zelfgemaakte coleslaw is véél lekkerder dan de voorverpakte 😉

Reply
Tina 13 juni 2020 - 11:38

Dit recept is één van onze favorieten (van al jullie recepten deze het vaakst gemaakt). De combinatie van de tortilla met de zoete stukjes kip en de knapperige frisse coleslaw echt erg lekker. Ook een handig recept om aan groepen voor te zetten. Voor de visite komt zorg ik dat de saus voor de kip en de marinade voor de coleslaw in de koelkast klaar staan, de witte kool en de julienne wortels koop ik wel voorgesneden. Zo hoef ik maar kort in de keuken te staan om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

Reply
SmaakMenutie 15 juni 2020 - 13:35

Leuk dat dit een van je favoriete recepten is! Zelf maken we ‘m ook nog regelmatig. En inderdaad, je kan al veel voorwerk doen zodat je niet te lang in de keuken hoeft te staan als je gasten hebt. Bedankt voor je leuke reactie! 🙂

Reply
Sylvia 12 juni 2021 - 14:55

Super snel en super lekker is deze ook weer!

Reply
SmaakMenutie 14 juni 2021 - 10:35

Leuk te horen Sylvia! 🙂

Reply
Jeanet 27 juni 2021 - 08:18

Wat is dit smullen zeg , onze gasten waren er ook helemaal weg van. Een top recept !

Reply
SmaakMenutie 28 juni 2021 - 10:24

Leuk om te horen Jeanet, fijn dat iedereen van de wrap genoten heeft 🙂

Reply
Anja 13 juni 2021 - 08:59

Het was heerlijk!
Jullie hebben lekkere recepten die goed lukken.
Gr. Anja

Reply
SmaakMenutie 14 juni 2021 - 10:35

Leuk te horen Anja, fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂

Reply
Cocky 26 juli 2021 - 19:02

Super simpel om te maken en heel erg lekker. Dank je voor het recept.

Reply
SmaakMenutie 27 juli 2021 - 09:07

Dat vinden we heel leuk om te horen Cocky, fijn dat je van de wrap genoten hebt! 🙂

Reply
Loes 27 november 2021 - 19:01

Hij is iets aangepast klopt dat? Ben benieuwd of ik verschil ga proeven….
Maar jullie site is echt top!

Reply
SmaakMenutie 6 december 2021 - 10:55

Leuk om te horen, thanks! Ja klopt we hebben ‘m iets verbeterd. Scherp 😉 Geniet ervan!

Reply
Chris 24 februari 2022 - 16:47

Soms is lezen van de verpakking op de potjes best handig… Vandaag per ongeluk gerookt paprikapoeder gepakt i.p.v. gewoon. Gelukkig is ook nu de smaak lekker.

Reply
Manolito van Galen 24 april 2022 - 11:53

Hoi Erik en Tim,

Een heerlijk gerecht.
Dien je bij het bakken van de kip ook olie te gebruiken of volstaat alleen de marinade?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jullie antwoord.

Culinaire groetjes,

Manolito

Reply
SmaakMenutie 24 april 2022 - 12:35

Hoi Manolito, nee hoor dat is niet nodig!

Reply
Jalal 10 mei 2022 - 17:13

Heerlijk gerecht ga hem nu voor de 2de keer maken. Eerste keer de koolsalade zelf gemaakt en nu even kant en klare i.v.m. de tijd. Ven benieuwd.

Reply
Willemijn 2 juni 2023 - 18:14

Lijkt me heerlijk…komt er geen zout aan te pas?

Reply
SmaakMenutie 3 juni 2023 - 09:38

Nee hoor niet nodig, ketjap bevat voldoende zout 🙂

Reply
Marleen 3 juni 2023 - 16:59

Lijkt me heerlijk ga ik komende week maken voor gasten! Wraps nog verwarmen of niet nodig?

Reply
SmaakMenutie 5 juni 2023 - 10:19

Wel zo lekker! Check de verpakking voor de bereiding 🙂

Reply
Marcel 10 februari 2024 - 14:07

Aangenaam verrast, het was ronduit heerlijk! De kip werd weliswaar erg zoet, maar door de combinatie met jullie coleslaw was er weer balans en was het verrukkelijk.

Reply