8,9K
Kwartiertje voorbereiding
Een gulai (of goelai) is een Indonesische kruidige curry waarin het vlees gaar stooft. Onze gulai ajam stooft bijna anderhalf uur in een heerlijke kruidige kokossaus. De kip valt zo van het bot. En weet je wat helemaal fijn is? De voorbereiding kost je maar een kwartiertje. Daarna laat je het fornuis de rest doen. Eet het lekker met witte rijst en een Indisch eitje (sambal goreng telor of telor ketjap) en uiteraard atjar. Mmmm!
26 reacties
Smaakt heerlijk deze kip! Extra pepes er in gedaan, wij houden van pedis. Erbij nasi eigen maak en sambal boonte tomaat ook van jullie.
Mmm goede combi Betty! Fijn dat de kip in de smaak viel 🙂 Enne… lekker pedis!
Hoi,
Vorige week jullie receptensite gevonden. Ben er erg blij mee.
Vond de smaak nog wat flauw /voorzichtig dus nog wat cayennepeper, beetje zout en 2cm gember toegevoegd.
Heerlijk!
Fijn dat onze recepten in de smaak vallen Sas! En goed idee de toevoegingen als je ‘m wat pittiger wil 🙂
heb dit recep gisteren gemaakt was dat smullen zeg zeker voor herhaling vatbaar dit recept.
Leuk om te horen Leo, fijn dat je ervan genoten hebt 🙂
Dit is zó lekker en echt niet moeilijk! (Ik heb de kemiri nootjes niet- en wel een bouillonblokje gebruikt.) Toppie hoor!! Mijn complimenten voor jullie site: heerlijke, verrassende en niet als te moeilijke recepten!
Fijn dat de gulai in de smaak viel Jos! Bedankt voor het compliment, leuk om te horen. Precies wat we willen bereiken met onze recepten 🙂
Ja, we hebben het wel gegeten. Het bloed loste op in de saus, een paar gestolde druppeltjes heb ik eruit gevist.
Wij vonden de smaak van de curry wat tegen vallen, had er toch ook al een theelepel sambal oelek bij gedaan.
Ik maak heel veel met jullie recepten, vooral die van Erik, maar deze is voor ons niet voor herhaling vatbaar.
Maar gelukkig zijn er zoooveeeel die we super vinden???
Goed om te horen! En fijn dat jullie zo van onze recepten genieten 🙂