8,9K
Kwartiertje voorbereiding
Een gulai (of goelai) is een Indonesische kruidige curry waarin het vlees gaar stooft. Onze gulai ajam stooft bijna anderhalf uur in een heerlijke kruidige kokossaus. De kip valt zo van het bot. En weet je wat helemaal fijn is? De voorbereiding kost je maar een kwartiertje. Daarna laat je het fornuis de rest doen. Eet het lekker met witte rijst en een Indisch eitje (sambal goreng telor of telor ketjap) en uiteraard atjar. Mmmm!
26 reacties
De Gulai ajam staat op, maar er komt bloed uit of bij de botten van de drumsticks?
Ik heb geprobeerd het de googelen, maar kan niet ontdekken of dit kwaad kan.
Het ziet er niet echt fris uit. Kunnen we het nog wel eten?
Wat denken jullie?
Hoi Liny, nou het lijkt me eerlijk gezegd niet heel goed als er (veel) bloed uit de kip komt. Het lijkt me dat dit echt aan de kip ligt. Ik vind het altijd tricky met kip. Heb je het overigens wel gegeten? Aangezien je berichtje van eergisteren is?
Mmmm lekker Hans! Maak het inderdaad zo pedis als je zelf wilt. We zijn benieuwd of het in de smaak is gevallen 🙂
Gulai ajam staat te pruttelen. Ook ik ben heel benieuwd. Kleine aanpassingen aan mijn smaak. Pedis. Maar een recept is slechts een richtlijn. Top mannen, doorgaan. Ik laat weten hoe het smaakte.
Super recept…heb een extra geel pepertje erbij gedaan. Dank je wel…
Leuk om te horen Marga! Goed idee voor wat betreft het gele pepertje. Je kan ‘m zo spicy maken als je zelf wil 🙂
Het staat bij mij nu te pruttelen in de slow cooker. Moet er helemaal geen zout bij?
Hoi Danny, lekker! Gezien de gebruikte kruiden vinden wij zout niet nodig. Maar doe vooral wat je zelf het lekkerst vindt!