Home Borrelhapjes en sausjes Garnalen in pittige knoflookolie (tapas!)

Garnalen in pittige knoflookolie (tapas!)

door SmaakMenutie

Sriracha

Wij zijn gek op garnalen. Vooral dit gerechtje is echt een knaller. Én heel makkelijk en snel om te maken. Om het nog pittiger te maken voegen wij wat sriracha toe. Dit is extra hete chilisaus. Maar dit hoeft natuurlijk niet als je liever wat mildere garnaaltjes hebt. Dip lekker met een stukje vers stokbrood door de olie en serveer het als borrelhapje of als voorgerecht.

Garnalen in knoflookolie

Garnalen in pittige knoflookolie

Wij zijn gek op garnalen. Vooral dit gerechtje is echt een knaller. Én heel makkelijk en snel om te maken. Om het nog pittiger te maken voegen wij wat... Borrelhapjes en sausjes Garnalen in pittige knoflookolie, tapas Spaans Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 36 keer gestemd )

Ingrediënten

200 gr grote (gepelde) garnalen
6 el olijfolie
4 tenen knoflook
1 rode peper
Beetje limoensap
Verse peterselie
Sriracha of hete chilisaus (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd 4 teentjes knoflook en 1 rode peper fijn en fruit op matig vuur in ca. 6 el olijfolie enkele minuten aan tot de knoflook een beetje verkleurd (niet aan laten branden!).
  • Voeg de garnalen toe en bak deze op middelhoog vuur mee tot ze roze zijn. Dit gaat snel.
  • Besprenkel het geheel met wat druppels verse limoensap (of citroensap) en (grof) zeezout.
  • Serveer direct met wat fijngesneden verse peterselie. Niet pittig genoeg? Voeg dan wat sriracha of hete chilisaus toe aan de olie. Mmmm. Lekker met een stukje vers stokbrood!

Garnalen in knoflookolie receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Huseyin 23 september 2019 - 18:19

Hoi. İk vind garnalen heel erg lekker. Jullie recept heb ik geprobeerd. Wel heel erg lekker. Maar de garnalen waren zeer hard geworden. Hoe kan ik dit voorkomen? Alvast bedankt voor de reactie.

Gr. Huseyin

Reply
SmaakMenutie 28 september 2019 - 12:35

Hoi Huseyin, fijn dat ze in de smaak vielen. We denken dat je ze te lang hebt gebakken, waardoor ze hard zijn geworden. Volgende keer beter 🙂

Reply