Home Borrelhapjes en sausjes Garnalen in pittige knoflookolie

Garnalen in pittige knoflookolie

Spaanse tapas

door SmaakMenutie
Garnalen in pittige knoflookolie

Gambas al ajillo

In Spanje eten wij altijd de lekkerste tapas. Zo ook deze heerlijke garnalen in pittige knoflookolie (gambas al ajillo). Tijd dus om ons recept met jullie te delen. Bovendien zijn deze knoflook garnalen heel makkelijk en snel om te maken. Om het nog pittiger te maken voegen wij wat sriracha toe. Dit is extra hete chilisaus. Maar dit hoeft natuurlijk niet als je liever wat mildere garnaaltjes hebt. Dip lekker met een stuk verse stokbrood door de olie en serveer het als borrelhapje of als voorgerecht.

Garnalen in pittige knoflookolie

Garnalen in pittige knoflookolie

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.6/5
( 116 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g grote garnalen
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1/2 citroen (sap)
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Verse peterselie
  • Sriracha (optioneel)

Zo maak je het

  • Meng in een kommetje 50 ml olijfolie samen met 2-3 fijngesneden tenen knoflook, 1 in smalle ringen gesneden rode peper, een paar druppels citroensap en een 1/2 tl paprikapoeder.
  • Meng 200 g grote garnalen door het geheel en laat minimaal 1 uur marineren.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en verwarm de gemarineerde garnalen circa 15 minuten. Besprenkel licht met extra citroensap en serveer met stokbrood en fijngehakte peterselie. Niet pittig genoeg? Voeg dan wat sriracha (of hete chilisaus) toe aan de olie.

Knoflook garnalen receptKnoflook garnalenGarnalen in pittige knoflookolieGambas al ajilloGarnalen in knoflook

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

15 reacties

SmaakMenutie 28 september 2019 - 12:35

Hoi Huseyin, fijn dat ze in de smaak vielen. We denken dat je ze te lang hebt gebakken, waardoor ze hard zijn geworden. Volgende keer beter 🙂

Reply
Roxana 27 februari 2021 - 18:23

Ontzettend lekker! Bedankt voor het recept! We hadden bevroren garnalen gehaald, die hebben we eerst in een pan ontdooit, water afgegoten en ze pas daarna in de pan met olie gezet. Ook hebben we iets meer olie toegevoegd, kun je je brood lekker erin dippen 😋

Reply
SmaakMenutie 28 februari 2021 - 14:29

Lekker Roxana! Fijn dat jullie hebben genoten 🙂

Reply
Hanneke 17 april 2021 - 13:43

Een lepel Griekse yoghurt en naambrood is heerlijk erbij

Reply
Magda 18 maart 2023 - 09:52

Dit is echt een lievelingsrecept van mij, we eten het vaak hier aan het strand in Portugal.

Reply
Gerry Maassen 18 maart 2023 - 13:47

Wat voor garnalen gebruik je rauw of al voorgekookt
Ziet er heerlijk uit wil het ook gaan maken

Reply
SmaakMenutie 19 maart 2023 - 09:07

Wij gebruikten voorgekookte!

Reply
Mariëtte van Mierle 19 maart 2023 - 16:47

Wat een super lekker gerecht. Top weer

Reply
Sheyla 29 maart 2023 - 09:07

Is dit gerecht ook lekker als het afgekoeld is, dus koud te eten?

Reply
SmaakMenutie 29 maart 2023 - 10:57

Ja hoor, zo worden ze ook bij de supermarkt verkocht!

Reply
Milly 29 juni 2023 - 15:20

Dit is echt een subliem heerlijk gerecht. Ik heb ze een dag in de marinade laten staan. Gewoon weg heerlijk. Deze houden we erin. En word nu gevarieerd met pasta Erdoor heen.

Reply
Ben 5 augustus 2023 - 13:36

Kan ik rauwe wokgambas gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 7 augustus 2023 - 12:09

Ja hoor! Zorg er wel voor dat ze goed ontdooid zijn mochten ze uit de vriezer komen 🙂

Reply
Frederique Gruijters 23 april 2024 - 15:32

Zou je deze ook van te voren kunnen maken en koud eten? Of is dat niet lekker?

Reply
SmaakMenutie 24 april 2024 - 11:50

Kan, maar warm vinden wij het lekkerst! 🙂

Reply