16,1K
Gambas al ajillo
In Spanje eten wij altijd de lekkerste tapas. Zo ook deze heerlijke garnalen in pittige knoflookolie (gambas al ajillo). Tijd dus om ons recept met jullie te delen. Bovendien zijn deze knoflook garnalen heel makkelijk en snel om te maken. Om het nog pittiger te maken voegen wij wat sriracha toe. Dit is extra hete chilisaus. Maar dit hoeft natuurlijk niet als je liever wat mildere garnaaltjes hebt. Dip lekker met een stuk verse stokbrood door de olie en serveer het als borrelhapje of als voorgerecht.
20 reacties
Hoi Huseyin, fijn dat ze in de smaak vielen. We denken dat je ze te lang hebt gebakken, waardoor ze hard zijn geworden. Volgende keer beter 🙂
Ontzettend lekker! Bedankt voor het recept! We hadden bevroren garnalen gehaald, die hebben we eerst in een pan ontdooit, water afgegoten en ze pas daarna in de pan met olie gezet. Ook hebben we iets meer olie toegevoegd, kun je je brood lekker erin dippen 😋
Lekker Roxana! Fijn dat jullie hebben genoten 🙂
Een lepel Griekse yoghurt en naambrood is heerlijk erbij
Waar doe je dan de Griekse yoghurt bij in?
Bij de naan of door de garnalen?
Dit is echt een lievelingsrecept van mij, we eten het vaak hier aan het strand in Portugal.
Wat voor garnalen gebruik je rauw of al voorgekookt
Ziet er heerlijk uit wil het ook gaan maken
Wij gebruikten voorgekookte!
Wat een super lekker gerecht. Top weer
Is dit gerecht ook lekker als het afgekoeld is, dus koud te eten?
Ja hoor, zo worden ze ook bij de supermarkt verkocht!
Dit is echt een subliem heerlijk gerecht. Ik heb ze een dag in de marinade laten staan. Gewoon weg heerlijk. Deze houden we erin. En word nu gevarieerd met pasta Erdoor heen.
Kan ik rauwe wokgambas gebruiken?
Ja hoor! Zorg er wel voor dat ze goed ontdooid zijn mochten ze uit de vriezer komen 🙂
Zou je deze ook van te voren kunnen maken en koud eten? Of is dat niet lekker?
Kan, maar warm vinden wij het lekkerst! 🙂
Niet schrikken! Ik lust geen garnalen. Nou vraag ik me af (ben namelijk enorm fan van pittig en knoflook) is het mogelijk om ipv garnalen champignons te gebruiken. Of zeggen jullie: niet zeuren, ze willen altijd iets anders die fans van ons, leer maar garnalen eten.
Haha! Give it a try, klinkt goed! 🙂
Wauw! Wat een geweldige reacties op een top recept! ik wil hem ook gaan proberen te maken!
Nu is mijn vraag, wat kan je er nog meer naast eten behalve brood?
Als je dit als hoofdgerecht zou maken?
Dus met brood en?
(Geen pasta of rijst iets anders?)
Misschien met brood en iets van een salade erbij? Geniet ervan!