Kaeng khiaw waan
Ik kan mij deze groene curry met kip (kaeng khiaw waan) nog goed herinneren tijdens een van onze Thailand reizen. En sindsdien zijn we er aan verknocht en zetten wij dit Thaise currygerecht veelvuldig op tafel. Hoogste tijd dus om ons recept met jullie te delen. Een curry gebaseerd op kokosmelk met groene pepers en is wat scherper dan zijn mildere rode broertje. Daarnaast voegen we naast kip lekker wat groenten toe als peultjes en paprika. Of kies bijvoorbeeld voor courgette, sperziebonen, aubergine of paksoi. Uiteraard kan je als je voor gemak kiest groene curry pasta kant-en-klaar in de winkel kopen maar vers is natuurlijk het lekkerst en het kost je nauwelijks extra werk. Bovendien zijn er geen onnodige ingrediënten of e-nummers toegevoegd.
11 reacties
Tim & Erik, dit ziet er weer heerlijkheid! Wil het vandaag direct uitproberen, helaas hier geen limoenblaadjes waar kan ik dit het beste door vervangen?
Laat natuurlijk weten hoe het heeft gesmaakt 😊
Dankje Tina, leuk om te horen! Laat de limoenblaadjes dan achterwege of gebruik wat meer limoenrasp. Geniet ervan 🙂
We vonden het super lekker, alweer een blijvertje ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Heerlijk, ga ik vaker maken,
Het ziet er weer heerlijk uit Tim & Erik!
Alleen 1 vraagje,kan dit ook zonder vissaus gemaakt worden?
Dankjewel Melanie! Ja hoor, de vissaus kan je eventueel achterwege laten 🙂
Wederom een heerlijk gerecht !
Heerlijk genoten vanavond van dit recept! Blijvertje! Bedankt 🙌
vandaag gemaakt en heerlijk genoten van dit recept ,heb alleen kippedijen gebruikt i.p.v kipfilet is lekkerder . bedankt voor dit recept.
Waar kunnen we limoenblaadjes vandaan halen? AH, Jumbo etc. verkoopt het niet…
(Indische) toko!