Home Vlees en kip Gevulde witlof met gehakt

Gevulde witlof met gehakt

uit de oven!

door SmaakMenutie
Gevulde witlof

Schuitjes witlof

Op een originele manier een keer variatie brengen aan je witlof? Of gewoon een keer wat anders dan gekookte witlof? Maak dan eens deze heerlijke gevulde witlof met gehakt uit de oven. Om de schuitjes heen rollen we ook nog een plakje spek. Dit geeft de witlof een extra lekkere bite! Leuk gerecht ook voor kids!

Gevulde witlof

Gevulde witlof met gehakt

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 19 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 6 plakjes katenspek
  • 3 (grote) stronken witlof
  • 1 ei
  • 3 el Parmezaanse kaas
  • 2 el paneermeel
  • 1/2 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190-200 graden.
  • Kneed 250 g gehakt met 1 ei, 3 el Parmezaanse kaas, 2-3 el paneermeel, 1/2 tl nootmuskaat en zout en peper tot een mooie massa. Verdeel in drie gelijke delen (of meer als je meer witlof hebt).
  • Snijd de stronken witlof doormidden en verwijder de harde kern.
  • Vul één helft witlof met het gehakt en plaats de andere hier bovenop. Rol in 2 plakjes katenspek. Zet vast met een prikker.
  • Plaats in een ovenschaal en zet 35-45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Besprenkel tussentijds een enkele keer met het uitgelopen vet van het gehakt en spek. That's it!

Gevulde witlofGevulde witlof uit de oven

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

13 reacties

Paul 23 februari 2018 - 17:07

Ik heb je gerecht gisteren gemaakt. Het was heerlijk

Reply
SmaakMenutie 24 februari 2018 - 12:10

Leuk om te horen Paul!

Reply
Inge 21 maart 2019 - 09:45

Wij hebben gisterenavond dit lekkere gerecht gegeten. Bedankt voor het recept.

Groetjes,
Inge

Reply
SmaakMenutie 21 maart 2019 - 09:47

Graag gedaan Inge, leuk om te horen! Fijn dat het in de smaak viel 🙂 Groetjes, team SmaakMenutie

Reply
Janneke 12 maart 2020 - 11:03

Ik heb dit recept inmiddels 2x gemaakt
De eerste keer was het gehakt super lekker, maar de witlof nogal hard.
De tweede keer witlof even gekookt, witlof heerlijk, gehakt had geen smaak meer.
Enig idee waar dit fout kan gaan? Wilde het vandaag nog een keer maken, maar twijfel hoe het dit keer aan te pakken

Reply
SmaakMenutie 13 maart 2020 - 11:02

Hoi Janneke, leuk dat je de gevulde witlof al 2x gemaakt hebt! Vreemd dat het gehakt geen smaak had de tweede keer. Weet je zeker dat je het gehakt goed bereid hebt?

Reply
Marcel de Ruiter 17 maart 2020 - 19:56

We hebben het vandaag gegeten wel wat zout en peper toegevoegd met wat meer kaas we hebben ervan gesmuld.
We eten sowieso vaak recepten van jullie heerlijk ga zo door

Reply
SmaakMenutie 18 maart 2020 - 10:49

Fijn dat het in de smaak viel Marcel! Leuk dat je vaker recepten van ons maakt 🙂

Reply
sandra 9 juni 2020 - 17:57

ik heb jullie recept gemaakt en het was toppie!!!
het was heerlijk!!

Reply
SmaakMenutie 10 juni 2020 - 13:57

Dat horen we graag Sandra, leuk! 🙂

Reply
Maria 10 maart 2021 - 09:37

En wat doe je met het vocht dat van de witlof afkomt?

Reply
SmaakMenutie 10 maart 2021 - 16:31

Hi Maria, de hoeveelheid vocht viel reuze mee!

Reply
van dale jef 22 mei 2024 - 13:52

juist klaargemaakt moet toch zeker 1 uur in de oven
goed gesmaakt

Reply