Home <30 minuten Gevulde paprika’s met orzo en gehakt

Gevulde paprika’s met orzo en gehakt

door SmaakMenutie
Gevulde paprika's

Complete maaltijd

Een van onze eerste recepten waren de (punt)paprika’s gevuld met couscous en gehakt. Het was dus wel weer tijd voor een ander recept met gevulde paprika’s. Daarom maken we vandaag Italiaanse gevulde paprika’s. Een complete maaltijd met gehakt, orzo en courgette. Eigenlijk maken we een soort pastasaus (inclusief de pasta) en vullen hiermee de paprika’s.

Gevulde paprika's

Gevulde paprika's met orzo en gehakt

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 42 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g tomaten passata
  • 300 g rundergehakt
  • 200 g tomatenblokjes
  • 100 g orzo
  • 30 g geroosterde pijnboompitten
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 5 paprika's (kleurenmix)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje lente ui
  • 1 courgette
  • 1 groente bouillon blokje
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-190 graden.
  • Neem een ruime pan en rul 300 g rundergehakt bruin in een scheut olijfolie. Snijd ondertussen 2 tenen knoflook fijn en 1 courgette in kleine blokjes.
  • Voeg als het gehakt bruin is de gesneden knoflook toe en bak een minuutje al omscheppend mee. Voeg nu ook 1-2 tl gedroogde oregano toe samen met een 1/2 tl gemalen komijnzaad en een flinke draai aan de pepermolen.
  • Voeg de gesneden courgette toe en bak al omscheppend circa 3 minuten mee. Schenk 350 g tomaten passata bij het geheel samen met 200 g tomatenblokjes. Laat onder af en toe roeren pruttelen.
  • Maak ondertussen de orzo door 250 ml water aan de kook te brengen met 1 groentebouillonblokje. Voeg 100 g orzo toe en laat met deksel erop circa 7-8 minuten zachtjes koken. Als het water is opgenomen dan is de orzo klaar. Zet het vuur uit en roer even door elkaar.
  • Voeg de orzo toe aan het gehaktmengsel en laat nog even pruttelen zodat het eventueel nog wat verder indikt.
  • Halveer 5 paprika's en vul ze riant met het gehaktmengsel. Bestrooi met Parmezaanse kaas en plaats circa 15-20 minuten in de oven.
  • Maak af met geroosterde pijnboompitten en lente-ui. Serveer direct. Eventueel met een frisse salade. Ook lekker met chilisaus!

Recept gevulde paprika's Gevulde paprika's maken Gevulde paprika's in de oven Gevulde paprika's Gevulde paprika's gehakt

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

1 reactie

Cocina Liduina 27 juli 2023 - 18:37

Weer een geslaagd recept van smaakmenutie . Voor 2 pers. Wel het hele recept gevolgd maar 2 paprika ‘s ermee gevuld . De rest erbij gegeten heerlijk.
Ik koop altijd orzo van het merk Ankara (zakje 500 Gr. ) plm. 99 cent bij de Turkse of Marokaanse supermarkt .Veel goedkoper dan b.v. AH.

Reply