Home Brunch en lunch Sunday brunch! Eggs Benedict met supersnelle Hollandaisesaus

Sunday brunch! Eggs Benedict met supersnelle Hollandaisesaus

door SmaakMenutie

Eggs Benedict

Eggs Benedict is een traditioneel Amerikaans ontbijt of lunch gerecht dat zijn oorsprong vindt in New York City. Er bestaan uiteenlopende theorieën wie het recept bedacht heeft, zoals je hier kan lezen. Net als de vele theorieën over het ontstaan, zijn er inmiddels ook vele variaties op de Eggs Benedict.

Wij hebben gekozen voor de meest traditionele bereiding. En het mooie is, dit kan jij ook! Binnen een half uurtje een waanzinnige brunch op tafel: Eggs Benedict met een supersnelle Hollandaisesaus. Het vergt wat precisiewerk, maar het resultaat is geweldig. Kijk maar 😉

Eggs Benedict met Hollandaisesaus

Eggs Benedict met Hollandaisesaus

Eggs Benedict is een traditioneel Amerikaans ontbijt of lunch gerecht dat zijn oorsprong vindt in New York City. Er bestaan... Brunch en lunch Sunday brunch! Eggs Benedict met supersnelle Hollandaisesaus European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 6 keer gestemd )

Ingrediënten

2 beschuitbollen (of witte bolletjes)
4 plakjes bacon of ontbijtspek
1 grote tomaat
2 eieren
bieslook (optioneel)

Voor de Hollandaisesaus:
50 gr (ongezouten) roomboter
2 eierdooiers (eigeel)
1/2 tl scherpe mosterd
Beetje citroensap
Scheutje tabasco (optioneel)

In totaal dus 4 eitjes voor het gehele recept!

Zo maak je het

  • Zet een (pasta)pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Bak ondertussen rustig de bacon krokant en plaats de broodjes (kort) in een voorverwarmde oven op 180 graden tot ze goudbruin zijn.
  • Gebruik een blender (of staafmixer) voor de Hollandaisesaus. Kluts het eigeel, citroensap, de mosterd en tabasco in circa 20 seconden tot een gladde substantie. Ondertussen laat je in een pannetje op laag vuur de boter smelten tot er een wit laagje schuim op komt (laat de boter niet aanbranden). Giet de warme boter voorzichtig door een fijne zeef in een kommetje zodat je zuivere (geklaarde) boter krijgt. Giet daarna heel langzaam de warme boter bij de rest van de saus in de blender. De blender moet constant op half hoge stand staan. Je zal zien dat de saus dikker wordt naarmate je meer boter toevoegt. Naar smaak voeg je zout en peper toe.
  • Voor het gepocheerde eitje ga je secuur te werk. Bekleed de binnenkant van een kopje met vershoudfolie. Bestrijk daarna de folie met een beetje olijfolie en breek vervolgens voorzichtig het eitje in het kopje. Vouw nu het zakje voorzichtig dicht en plaats het een minuut of 7 in het (zacht)kokende water.
  • Neem het broodje en verdeel de tomaat en bacon. Haal voorzichtig het eitje uit de folie en leg het op het broodje. Tot slot schenk je wat Hollandaisesaus over het geheel en maak eventueel af met wat bieslook, een lente-uitje en wat peper en zout. Enjoy!

Recept Eggs Benedict

TIP

Mocht je meer Sunday Brunch ideeën zoeken, kijk dan even hier.