Home Brunch en lunch Typisch Mexicaans ontbijt! Chilaquiles Verdes

Typisch Mexicaans ontbijt! Chilaquiles Verdes

door SmaakMenutie

Salsa verde

Dit ziet er lekker uit hè? Wij namen dit als Sunday brunch toen we in San Diego waren. Een stad waar volop Mexicaans wordt gegeten door de invloed van de vele Mexicanen daar. En guess what, echt heel makkelijk om zelf thuis te maken. Zorg wel dat je echte Mexicaanse salsa verde hebt. Dat is groene Mexicaanse salsa. Bij de (grotere) supermarkten gewoon te koop. Gemaakt van groene tomaten en jalapeño pepers. Pittig, maar niet té pittig! Voor de ‘chips’ gebruik je gewoon tortilla wraps. En aangezien wij er altijd veel te veel over hebben is dit een ideaal ontbijtje om te maken van je overgebleven tortilla’s 🙂 En het is nog gezond ook. Die salsa is namelijk een en al groenten. Aan de slag!

Chilaquiles Verdes

Chilaquiles Verdes

Dit ziet er lekker uit hè? Wij namen dit als Sunday brunch toen we in San Diego waren. Een stad waar volop Mexicaans wordt gegeten door de invloed... Brunch en lunch Typisch Mexicaans ontbijt! Chilaquiles Verdes European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 7 keer gestemd )

Ingrediënten

4 (kleine) tortilla wraps
2 eitjes (spiegelei)
1 avocado
1 potje Mexicaanse green salsa  van 230 gr. (bijvoorbeeld van Morena)
1 klein sjalotje
1/2 citroen (sap)
Feta kaas
Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de 3 à 4 tortilla's in 12 stukjes, zoals een taart.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de tortilla over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en wat zout. Bak in enkele minuten tot ze goudbruin zijn. Meestal zijn ze binnen een minuut of vijf mooi bruin en krokant.
  • Doe een beetje olijfolie in een (koeken)pan en verwarm het potje groene salsa enkele minuten. Voeg tevens een beetje citroensap toe. Hoe meer je toevoegt hoe milder het wordt. Zet het vuur laag.
  • Voeg de tortilla chips toe en bestrooi het geheel met wat feta kaas en een fijngesneden sjalotje.
  • Bak ondertussen in een ander pannetje 2 spiegeleitjes en snijd 1 avocado in reepjes of stukjes.
  • Verdeel het mengsel over 2 borden. Voeg een spiegeleitje toe en de helft van de avocado en maak af met wat verse peterselie. That's all! Eet smakelijk!

Gesneden tortilla'sGesneden tortilla's op de bakplaatChilaquilles recept

Misschien valt dit ook in de smaak