Oud-Hollands
Hebben jullie dat ook? Zodra het weer donkerder en kouder wordt hebben wij weer zin in stoofvlees. Ditmaal maken we Oud-Hollands draadjesvlees; ook wel sudderlapjes of suddervlees genoemd. Een echte klassieker die menigeen vast wel eens gegeten heeft bij (groot)moeder. Erg lekker met frietjes en bijvoorbeeld rode kool of stoofpeertjes. En dit recept is zo simpel en smaakvol dat echt iedereen het kan maken. Het enige wat je nodig hebt is een klein beetje geduld. Want je moet het wel echt lekker lang laten sudderen, totdat het helemaal uit elkaar valt op je bord en smelt in je mond. Aan de slag!
44 reacties
Heerlijk recept! Hoe kort is kort? Tot de jus warm is, of een x aantal minuten? (“Doe het vlees terug in de pan met de jus en laat nog even kort met deksel sudderen en opwarmen. Eet smakelijk!”) Dank!
Tot het vlees warm is, een minuut of 5. Proef vooral! 🙂
Als ik dit in de oven zou maken, hoeveel graden en hoe lang ongeveer?
Zie reactie van iemand anders hierboven 🙂
Kan je dit recept ook in de tajin laten sudderen?
Ja hoor, ik denk het wel!
hoi hoi
Cruciale vraag : wel of niet de deksel dicht of half open bij het sudderen ?
Deksel dicht Netty! Geniet ervan 🙂
In de oven voor plus minus 3 uur op 150 graden, 1 keer keren, lekker warm in de keuken en ruikt heerlijk!