Home Vlees en kip Draadjesvlees

Draadjesvlees

botermalse sudderlapjes

door SmaakMenutie
Draadjesvlees

Oud-Hollands

Hebben jullie dat ook? Zodra het weer donkerder en kouder wordt hebben wij weer zin in stoofvlees. Ditmaal maken we Oud-Hollands draadjesvlees; ook wel sudderlapjes of suddervlees genoemd. Een echte klassieker die menigeen vast wel eens gegeten heeft bij (groot)moeder. Erg lekker met frietjes en bijvoorbeeld rode kool of stoofpeertjes. En dit recept is zo simpel en smaakvol dat echt iedereen het kan maken. Het enige wat je nodig hebt is een klein beetje geduld. Want je moet het wel echt lekker lang laten sudderen, totdat het helemaal uit elkaar valt op je bord en smelt in je mond. Aan de slag!

Draadjesvlees

Draadjesvlees

Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.8/5
( 155 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 750 g sukadelappen
  • 100 ml rode wijn
  • 3 kruidnagels
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ui
  • 1 runderbouillon blokje
  • 3 el rode wijnazijn
  • 2 el maizena
  • 1 el appel- of schenkstroop
  • Roomboter

Zo maak je het

  • Dep de sukadelappen (of runderlappen) met keukenpapier droog en bestrooi rondom riant met peper en zout.
  • Verwarm een flinke klont (room)boter in een braadpan en schroei het vlees op hoog vuur in enkele minuten rondom dicht. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Snipper 1 ui (of 2 sjalotten) en fruit deze even aan in het braadvet.
  • Maak ondertussen 400 ml runderbouillon van 1 bouillonblokje.
  • Blus af met 1 glas rode wijn (100 ml) en 3-4 el rode wijnazijn. Voeg ook 1 ruime el appelstroop toe, 3-4 kruidnagels, 2 laurierblaadjes en een paar takjes tijm.
  • Doe het vlees terug in de pan en schenk de runderbouillon over het vlees tot het net onder staat. Laat het geheel nu minstens 2,5 tot 3 uur sudderen op laag vuur.
  • Haal het vlees uit de braadpan en schenk het overgebleven vocht door een zeef zodat er een (redelijk) heldere bouillon (jus) overblijft. Schenk terug in de braadpan
  • Maak het geheel wat dikker door een papje te maken van 2-3 el maizena met 2-3 el water en dit stapsgewijs toe te voegen tot de jus de gewenste dikte heeft.
  • Doe het vlees terug in de pan met de jus en laat nog even kort met deksel sudderen en opwarmen. Eet smakelijk!

Draadjesvlees recept Draadjesvlees maken DraadjesvleesOuderwets draadjesvlees

TIP

Liever geen alcohol? Vervang de rode wijn door extra bouillon (100 ml) toe te voegen.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

44 reacties

Gerwin 26 november 2023 - 23:36

Heerlijk recept! Hoe kort is kort? Tot de jus warm is, of een x aantal minuten? (“Doe het vlees terug in de pan met de jus en laat nog even kort met deksel sudderen en opwarmen. Eet smakelijk!”) Dank!

Reply
SmaakMenutie 28 november 2023 - 15:21

Tot het vlees warm is, een minuut of 5. Proef vooral! 🙂

Reply
Merel Sauer 22 november 2023 - 21:16

Als ik dit in de oven zou maken, hoeveel graden en hoe lang ongeveer?

Reply
SmaakMenutie 24 november 2023 - 10:37

Zie reactie van iemand anders hierboven 🙂

Reply
Marjan 21 september 2023 - 21:46

Kan je dit recept ook in de tajin laten sudderen?

Reply
SmaakMenutie 22 september 2023 - 12:05

Ja hoor, ik denk het wel!

Reply
Netty 28 september 2022 - 14:10

hoi hoi

Cruciale vraag : wel of niet de deksel dicht of half open bij het sudderen ?

Reply
SmaakMenutie 28 september 2022 - 15:17

Deksel dicht Netty! Geniet ervan 🙂

Reply
Hennie Aartsen 13 februari 2022 - 08:11

In de oven voor plus minus 3 uur op 150 graden, 1 keer keren, lekker warm in de keuken en ruikt heerlijk!

Reply
1 2 3 4 5