Helemaal niet moeilijk!
We maakten al eens de ajam smoor (kip) en babi smoor (varken), maar de daging smoor (rund) ontbrak nog. Tot vandaag! Dit heerlijke Indische stoofgerecht kennen veel mensen wel van de toko, maar wist je dat het helemaal niet moeilijk is om het zelf te maken? Het vraagt enkel wat geduld en de juiste ingrediënten. Daging smoor heeft alles in zich om een vast onderdeel van je kookrepertoire te worden.
Kwaliteit van de ingrediënten
Een belangrijk onderdeel van het maken van een geweldige daging smoor is de keuze van je ingrediënten. Zorg ervoor dat je kiest voor kwalitatief goed rundvlees en zeker niet voor mager vlees zodat het lekker mals wordt. De smaak van het vlees wordt volledig opgenomen door de kruiden en de ketjap manis. Daarom is het ook belangrijk om niet in te boeten op de ketjap. Gebruik een goede kwaliteit ketjap manis, de zoete sojasaus die de smaak van het gerecht bepaalt. Daarnaast geven knoflook, ui, kruidnagel en tamarinde pasta het gerecht de authentieke Indonesische smaak die het zo onweerstaanbaar maakt.
Geduld loont
Het geheim van de daging smoor zit in het langzame stoven. Hoe langer je het gerecht laat pruttelen, hoe malser het vlees wordt en hoe dieper de smaken zich ontwikkelen. Het vlees moet langzaam de tijd krijgen om al die heerlijke smaken in zich op te nemen, dus zet je stoofpot op laag vuur (maar het mag gerust lekker pruttelen) en geef het de tijd die het verdient. Hoe langer je het laat staan, hoe meer de smaken zich mengen en het vlees uit elkaar valt. Je kunt de daging smoor bijvoorbeeld in de ochtend maken en het ’s avonds opeten voor een extra intense smaak.
97 reacties
De smoor is klaar en smaakt verrukkelijk!!!
Fijn Judy, leuk om te horen! En geniet van de frikadel pan 🙂
Oh, wat ruikt dit heerlijk! Dankje wederom voor dit recept! Ga binnenkort ook de frikadel pan proberen!!
Hoiihoii,
Ik wil vandaag dit recept graag maken maar heb net geen 700gram vlees maakt dat heel erg uit met de boemboe?
En ik heb ook geen tamarinde, dat maakt denk ik niet zo veel ui toch?
Hoi Bonnie! Nee hoor, iets minder is geen probleem! Tamarinde achterwege laten is ook niet erg. Geniet ervan 🙂
Hoii, Ik had het gemaakt en was heerlijk we hebben zeker genoten. Ik Ga het vandaag weer maken zo lekker vonden we het!
Bedankt voor je antwoord en voor de heerlijke recepten!
Leuk om te horen Bonnie, fijn dat jullie (ook zonder de tamarinde) ervan genoten hebben!
krijg je het gerecht wat zoeter door extra ketjap manis bij te voegen?
Dat klopt Onno!
Helemaal top! ik had het 3 uur in de slowcooker, en toen nog 45 minuten op een laag vuurtje in de wokpan,( ik heb niet heel veel pannen in huis 🙂 toen zag je het helemaal loskomen en inkoken..
Fijn dat de smoor gelukt is Onno!
Pan staat op het vuur, het smaakt nu al heerlijk! Bedankt! 😁👍
Leuk om te horen Patricia, hopelijk heb je ervan genoten 🙂