Appelmoes
Tomatensoep heb je in tal van varianten, van de klassieke met balletjes tot de Italiaanse. Maar deze Chinese tomatensoep kent iedereen waarschijnlijk vooral van de oplosversie waar je warm water bij schenkt (zo rond een uurtje of vier ’s middags). En natuurlijk dankzij de afhaalchinees. Niks mis mee natuurlijk. Maar als je die lekker vindt, dan ga je hier helemaal van smullen. En schrik niet van de appelmoes bij de ingrediënten. Want dat is dus het ‘geheime’ ingrediënt waarmee de soep zijn kenmerkende zoetzure smaak krijgt. Schijnbaar is dat al decennia zo. Wij doen er overigens ook nog gembersiroop doorheen en natuurlijk soe-oen. Eet smakelijk!
27 reacties
Geweldig recept, ik heb de maïzena weggelaten. Dos(c)ering prima in orde. Ik ga hem dus vaker maken
Heerlijk. Al meerdere recepten voor Chinese tomatensoep maar die gaan allemaal de prullenbak in. Deze is een blijvertje
Deze was weer te vlug op, ze vonden hem lekkerder dan van de afhaal Chinees. Zal veelvuldig worden gemaakt.
Goede middag,
Ik heb een vraagje, de meeste chinese tomatensoepen zijn glad. Hoeft deze niet gepureerd te worden voordat de kip terug in de pan gaat?
Nee hoor Cora, deze is al vrij glad 🙂
Anders de tomatenblokjes even met staafmixer wat fijner maken, onze kids vinde groenten geen probleem maar tomatenblokjes wel. Haha!
Oh goddelijk, heren weer bedankt voor dit recept.
Volgende week krijg ik eters en dit zal zeker op het menu staan.
Voor de knapperigheid heb ik nog wat bamboescheutjes toegevoegd.