Appelmoes
Tomatensoep heb je in tal van varianten, van de klassieke met balletjes tot de Italiaanse. Maar deze Chinese tomatensoep kent iedereen waarschijnlijk vooral van de oplosversie waar je warm water bij schenkt (zo rond een uurtje of vier ’s middags). En natuurlijk dankzij de afhaalchinees. Niks mis mee natuurlijk. Maar als je die lekker vindt, dan ga je hier helemaal van smullen. En schrik niet van de appelmoes bij de ingrediënten. Want dat is dus het ‘geheime’ ingrediënt waarmee de soep zijn kenmerkende zoetzure smaak krijgt. Schijnbaar is dat al decennia zo. Wij doen er overigens ook nog gembersiroop doorheen en natuurlijk soe-oen. Eet smakelijk!
27 reacties
Ook deze vanavond gemaakt en dit is ook een succes.
Dank voor het recept.
Fijn dat de soep in de smaak viel Bianca, leuk!
Dit is gelijk één van mijn favoriete recepten geworden! Ook prima als lunch (dan laten we de kip weg). In plaats vanuit Soe-oen breken we mihoen in kleine stukjes en doen die erdoor als ‘vermicelli’. Heerlijk!
Leuk om te horen Lydia! En slim die mihoen 🙂
Kan ik de Chinese tomatensoep ook een dag van te voren maken.
Hoi Jose, ja hoor dat kan!
Super lekker ! Heb ipv ei reepjes egg drop gedaan ( scheelde afwas ) ?
Wat een goed idee Heleen, ook heerlijk 🙂
Recept Joke
Weer zo’n top recept, dank jullie wel hiervoor.
Nooit geen andere Chinese tomatensoep weer dat staat vast😉