Appelmoes
Tomatensoep heb je in tal van varianten, van de klassieke met balletjes tot de Italiaanse. Maar deze Chinese tomatensoep kent iedereen waarschijnlijk vooral van de oplosversie waar je warm water bij schenkt (zo rond een uurtje of vier ’s middags). En natuurlijk dankzij de afhaalchinees. Niks mis mee natuurlijk. Maar als je die lekker vindt, dan ga je hier helemaal van smullen. En schrik niet van de appelmoes bij de ingrediënten. Want dat is dus het ‘geheime’ ingrediënt waarmee de soep zijn kenmerkende zoetzure smaak krijgt. Schijnbaar is dat al decennia zo. Wij doen er overigens ook nog gembersiroop doorheen en natuurlijk soe-oen. Eet smakelijk!
23 reacties
Recept Joke
Weer zo’n top recept, dank jullie wel hiervoor.
Nooit geen andere Chinese tomatensoep weer dat staat vast😉
Super lekker ! Heb ipv ei reepjes egg drop gedaan ( scheelde afwas ) ?
Wat een goed idee Heleen, ook heerlijk 🙂
Kan ik de Chinese tomatensoep ook een dag van te voren maken.
Hoi Jose, ja hoor dat kan!
Dit is gelijk één van mijn favoriete recepten geworden! Ook prima als lunch (dan laten we de kip weg). In plaats vanuit Soe-oen breken we mihoen in kleine stukjes en doen die erdoor als ‘vermicelli’. Heerlijk!
Leuk om te horen Lydia! En slim die mihoen 🙂
Ook deze vanavond gemaakt en dit is ook een succes.
Dank voor het recept.
Fijn dat de soep in de smaak viel Bianca, leuk!
Oh goddelijk, heren weer bedankt voor dit recept.
Volgende week krijg ik eters en dit zal zeker op het menu staan.
Voor de knapperigheid heb ik nog wat bamboescheutjes toegevoegd.
Goede middag,
Ik heb een vraagje, de meeste chinese tomatensoepen zijn glad. Hoeft deze niet gepureerd te worden voordat de kip terug in de pan gaat?
Nee hoor Cora, deze is al vrij glad 🙂
Anders de tomatenblokjes even met staafmixer wat fijner maken, onze kids vinde groenten geen probleem maar tomatenblokjes wel. Haha!
Deze was weer te vlug op, ze vonden hem lekkerder dan van de afhaal Chinees. Zal veelvuldig worden gemaakt.
Heerlijk. Al meerdere recepten voor Chinese tomatensoep maar die gaan allemaal de prullenbak in. Deze is een blijvertje
Geweldig recept, ik heb de maïzena weggelaten. Dos(c)ering prima in orde. Ik ga hem dus vaker maken
Bonjour de la France,
Pourriez-vous me dire qu’est ce que le su-oen en français car je ne trouve pas la traduction.
Merci
J’adore vos recettes.
Bonjour Patricia, super que tu aimes nos recettes. Le soe-oen est un vermicelle de verre (fabriqué à partir de haricots mungo) et souvent disponible au supermarché ou dans un magasin asiatique.
heel lekkere Chinese tomatensoep dank jullie wel.
Heb er zelf nog wat appelmoes bij gedaan ,maakt het nog lekkerder
dit recept is echt geweldig lekker, ik had hem al van een echte chinees (tijgerkop op yt), maar ook deze komt erg overeen met de echte chinese tomaten soep van de chinees 🙂
Ik ben gek op tomatensoepen elke week maak ik het wel, en de chinese is echt mijn favoriete soep.
haha mijn man word er af en toe een beetje gek van dat ik alleen maar (chinese)tomatensoep maak, maar kan me niets schelen, ik ben er aan verslaafd 🙂
Zoals bijna al jullie recepten weer een schot in de roos. De smaak is heerlijk maar ik “begrijp” alleen de soe-oen niet. Ik had dit nog nooit gebruikt maar de soep is nu 1 grote massa soe-oen. Doe ik iets niet goed? Ik had al geprobeerd de soe-oen te breken zoals bij vermicelli maar dat lukte niet.
Wat vreemd! Heb je toevallig te veel soe-oen gebruikt? Anders volgende keer wat minder toevoegen of achterwege laten. Gelukkig was de smaak goed!