Home Salades en soepen Burrata salade

Burrata salade

met tomaten en basilicum

door SmaakMenutie
Burrata salade

Stracciatella

De burrata met geroosterde tomaten kende je wellicht al van ons, maar een burrata salade met tomaten en basilicum ontbrak nog. Deze frisse en simpele Italiaanse tomatensalade kan je eigenlijk een beetje zien als een salade caprese, maar nu gebruiken we in plaats van mozzarella burrata. Dat lijkt op mozzarella, echter is burrata veel romiger en zachter doordat het is gevuld met een mengsel van room en stukje mozzarella dat stracciatella wordt genoemd. Wist je trouwens dat burrata een verse kaas is die oorspronkelijk uit de Zuid-Italiaanse regio Puglia komt? Heerlijk als bijgerecht maar kan ook prima als voorgerechtje of serveer het eens als lunch. Je kan dus alle kanten op met deze Italiaanse lekkernij!

Burrata salade

Burrata salade

Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 19 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 1 bol burrata
  • Extra vierge olijfolie
  • Balsamico crème (of balsamico azijn)
  • Verse basilicum
  • Grof zeezout
  • Zwarte peper

Zo maak je het

  • Plaats 1 bol burrata in het midden van een middelgroot bord.
  • Snijd 3 rijpe tomaten in grove stukken en besprenkel met zout. Neem een flinke hand basilicumblaadjes en scheur in stukjes. Hussel door de tomaat.
  • Verdeel het basilicum tomatenmengsel rondom de burrata.
  • Besprenkel het geheel met extra vierge olijfolie, een beetje balsamico en tot slot met grof zeezout en zwarte peper. Serveer direct. Lekker met (geroosterd) stokbrood.

Burrata receptBurrata saladeBurrata met tomatenTomatensalade met burrata

TIP

Samen met deze burrata salade zetten wij vaak een aantal Italiaanse (voor)gerechten op tafel om te delen. Kies naast burrata bijvoorbeeld ook voor carpaccio en vitello tonnato. Je gasten zullen versteld staan!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

1 reactie

Janet van Dijl 9 juli 2023 - 11:43

Hai Erik en Tim,

Wat een heerlijke salade zeker met dit warme weer, genoten en gaan dit vaker maken, groetjes Janet

Reply