11,7K
Ajam ketjap
Eerder maakten we al dit heerlijke broodje pulled chicken. Vandaag maken we er een Indische variatie op die je waarschijnlijk erg doet denken aan ajam ketjap. Heerlijk met wat atjar en uiteraard op het bekende Surinaamse broodje wat je kent van de toko. Moeilijk? Helemaal niet, kijk maar!
47 reacties
Heerlijk broodje lijkt mij dit!
Hoi Danielle, leuk om te horen! Hij is ook heerlijk, snel een keer maken 🙂
Ga dit morgen maken in dubbele hoeveelheid. Rest overmorgen met rijst en sperziebonen. Hou van jullie recepten…al veel uitgeprobeerd.
Hoi Patty, leuk om te horen! Ook dit recept zal vast in de smaak vallen 🙂 Combinatie met sperziebonen en rijst is ook erg lekker. Veel (culinair) plezier! Groetjes, Tim – SmaakMenutie
Het was heerlijk, jammer dat ik geen foto kan toevoegen van het eindresultaat ??
Hoi Evelien, bedankt voor je reactie! Fijn dat het in de smaak viel 🙂 Weet niet of je ons op social (Insta, FB, Pinterest) volgt, maar daar kan je eventueel ook altijd een foto van het resultaat posten (vinden we altijd leuk 😉 )! Groetjes, Erik- SmaakMenutie
Heb jullie recepten eens vluchtig bekeken ? ( dat was de bedoeling, maar was snel een uurtje kwijt ?). Alles ziet er gewoon lekker uit. Ga er zeker mee experimenteren ?
Haha leuk om te horen Petra! Ja zeker mee aan de slag gaan en laat ons weten of ze in de smaak vallen (vast wel) 🙂 Groetjes, Tim- SmaakMenutie
Hoi hoi ,Ik heb de kippenpoten lekker in de oven gebakken en laten garen in plaats van in de bouillon te koken, verder jullie recept gevolgd ,maar wat er smaakbeleving .
Fantastische recept !!!
Hoi Karin, dat kan ook heel goed inderdaad. Lekker hoor 😀 Fijn dat het in de smaak viel, leuk!!
Is erg lekker! Kom maar door met die Indische gerechten 🙂
Haha gaan we doen Celena!
Het was heerlijk. Wij hebben het samen met jullie sajoer boontjes en rijst gegeten. Voor herhaling vatbaar!
Dank jullie wel ?
Fijn Sanneke! Inderdaad heerlijk om het te combineren met de sajoer boontjes. Mmm!
Gooi vooral de boullion niet weg. Vries in voor een zalige soto of kippensoep
Goede tip Jolanda!
Zalig recept toch beetje eigen draai aan gegeven………. vers geraspte gember mee bakken en schepje pindakaas bij saus op het laatst! Super lekker!
Bedankt voor het compliment Marleen, fijn dat de pulled chicken in de smaak viel 🙂 Goede tip trouwens, thanks!
erg lekker ik ga dit recept ook eens proberen met vegetarische kipstukjes.
Ook lekker Mia!
We zijn weer lekker pulled chicken aan het maken!!
Mmm lekker Mark! Vielen ze weer in de smaak? 🙂
Vandaag voor het eerst gemaakt. Was erg lekker! Komt zeker nog vaker op tafel te staan.
Leuk Linda, dat horen we graag!
Hoi
Recept ziet er leuk uit, ik wil hem maken in de slowcooker.
Kunnen jullie mij daar het stappenplan voor geven?
Dankje Paul! Helaas gebruiken wij zelf geen slowcooker, dus dat kunnen we je niet vertellen.
Hi!
Wat een heerlijke gerechten! Altijd vallen de recepten in de smaak!
Nu wil ik deze ook gaan proberen, maar kan ik de kip al maken voor morgen? Of wordt deze dan wat droger>
Dankjewel voor het compliment Marleen! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂 De kip kan je gerust eerder maken hoor. De volgende dag gewoon langzaam opwarmen in een steelpannetje en eventueel wat vocht of ketjap toevoegen. Geniet ervan!
Hi, ik ga straks dit recept maken maar wil het verviervoudigen (ong 16 personen), moet ik dan alle ingrediënten x 4 doen of is dat teveel?
Hi Ingrid, ik zou alles inderdaad verviervoudigen, wees alleen wel wat voorzichtiger met de peper en knoflook (op de tast). Geniet ervan!
Het viel heerlijk in de smaak! De pan was schoon leeg en zo hoort het ook! We genieten van al jullie recepten 🙂
Wat fijn Ingrid, leuk te horen! 🙂
Ik heb het gemaakt in de slowcooker. 7 uurtjes ongeveer, op laagste stand. Laatste uurtje op hoog en de deksel iets open om vocht te laten verdampen. Was heerlijk en voor herhaling vatbaar. Samen gegeten met die heerlijke coleslaw van jullie site!
Fijn dat het gelukt is in de slowcooker Trudy. En lekker zeg de combinatie met coleslaw, leuk!! 🙂
Hoi Trudy,
Ik wil het ook in de slowcoocker gaan maken. Heb je de kip eerst gekookt en de boemboe eerst aangebakken? Ik hoor graag van je, wil dit n.l. voor 20 man gaan maken in de slowcoocker 😉
Al heel vaak gemaakt! Kan ik de saus maken en invriezen? Of zou dat de smaak niet ten goede komen?
Op zich zou dat moeten kunnen Hanne, dus probeer het eerst een keer!
Persoonlijk vond ik hetere zoet
Dit gisteren gemaakt en het is gelijk favoriet. Ik krijg al de vraag wanneer we het weer gaan eten, zo lekker vinden ze het bij mij thuis.
Goddelijk!! Super blij met dit recept!
Weer een heerlijk recept van jullie gemaakt!! ik zit met veel plezier te kijken naar het volgende.
Super leuk en lekker.
Heb dit broodje al diverse malen gemaakt .. Heerlijk en zo simpel.. Dit is dus een blijvertje. Blij mee.
Wat kan ik gebruiken als ik geen citroen in huis heb? Of is weg laten niet zo heel erg?
Doe dan een el azijn bijvoorbeeld en anders lekker achterwege laten 😉
Ik zie heel veel recepten die ik uit wil proberen.
Alleen vraag ik me af waar ik Surinaamse broodjes zou kunnen kopen. Ah, Jumbo en Amazing oriental hebben het in ieder geval niet op hun site staan. Ik heb ze ooit (30 jaar geleden) gegeten en ik weet nog dat ik die heerlijk vond.
Leuk Mirjam! Surinaamse puntjes zijn verkrijgbaar bij de (Surinaamse) toko of Surinaamse bakker. En soms wilt de ‘gewone’ bakker ze ook nog wel eens hebben. In ieder geval die van ons 🙂
Hoi hoi,
Ik hebt de Indische gehakballetjes met ketjap saus gemaakt, nou ik moet zeggen het is een succes recept mijn kinderen vonden het heel lekker met de ketjap saus.
Bedankt voor jullie heerlijke recept.
Groetjes,
Joyce.