Nachtvorst
Zodra het kouder wordt weet je het: het is weer tijd voor boerenkool stamppot! Deze klassieke Hollandse stamppot hadden we nog niet op de website staan, maar deze mag natuurlijk niet ontbreken. Boerenkoolstamppot is echt zo’n recept die iedereen op zijn eigen manier maakt, maar de basis is eigenlijk altijd hetzelfde. De smaak zou het lekkerst zijn als er “een nacht vorst overheen is gegaan” (de kou zorgt dat de plant het zetmeel omzet in suikers), maar ook zonder vorst is deze groente heerlijk. Serveer lekker met een zure toevoeging als zilveruitjes of azijn en uiteraard mogen de rookworst en uitgebakken spekjes niet ontbreken!
14 reacties
Verse boerenkool wordt wel goed gaar als je het eerst in een vergiet doet en er kokend water overheen giet. Daarna in de pan op je geschilde en grove stukken gesneden aardappelen doen en 20 minuten koken. Je kunt, als je het in huis hebt, ook nog een eetlepel gort meekoken.
Ik maak 2 x een grote pan 7 kilo
Stamp het met een scheut azijn , paar porties in de vriezer en opwarmen in de koekenpan ,grove mosterd en amsterdamse uien .
heerlik gegeten ouderwest
Het gerecht is en wordt heerlijk ontvangen door man en dochter (bijna 3). Héér-lijk!