Nachtvorst
Zodra het kouder wordt weet je het: het is weer tijd voor boerenkool stamppot! Deze klassieke Hollandse stamppot hadden we nog niet op de website staan, maar deze mag natuurlijk niet ontbreken. Boerenkoolstamppot is echt zo’n recept die iedereen op zijn eigen manier maakt, maar de basis is eigenlijk altijd hetzelfde. De smaak zou het lekkerst zijn als er “een nacht vorst overheen is gegaan” (de kou zorgt dat de plant het zetmeel omzet in suikers), maar ook zonder vorst is deze groente heerlijk. Serveer lekker met een zure toevoeging als zilveruitjes of azijn en uiteraard mogen de rookworst en uitgebakken spekjes niet ontbreken!
14 reacties
Tip roer er een bakje zult doorheen. Ook als je niet van gewoon zult houdt is dit heel erg lekker.
En zoals jullie al terecht vermelden: iedereen heeft zijn eigen variant: en die van ons? Dat is met een lekker kuiltje jus erbij, maar dan wel met een theelepeltje sambal erin 🙂
Dat lijkt me een heerlijk recept! Want alles wat ik maak van jullie site is tot nog toe zeer geslaagd. Ik ga het morgen maken, ik krijg nu al trek!
Wij eten vanavond ook boerenkool, met als afwisseling een gehakt bal met uitjes erin.
Spekjes met uitjes erbij, en ook piccalilly , mmmmm heerlijk.
Piccalilly is ook heeeeerlijk bij boerenkool 😍