Home Voor- en tussengerechten Gegrilde asperges

Gegrilde asperges

met zongedroogde tomaat en geitenkaas

door SmaakMenutie
Gegrilde asperges met zongedroogde tomaat

Impress your friends

Wil je indruk maken met een voorgerecht dat helemaal bij het seizoen past? Maak dan dit heerlijke voorgerechtje van witte asperges met zongedroogde tomaatjes, geitenkaas en verse bieslook. Je gasten zullen versteld staan wat je kan maken met het witte goud! En wat helemaal leuk is, is dat je dit binnen 20 minuten serveert. Lekker met een glas grüner veltliner of een wat vollere riesling.

Gegrilde asperges met zongedroogde tomaat

Gegrilde asperges met zongedroogde tomaat

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.8/5
( 10 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 25 g geitenkaas
  • 2 witte asperges
  • 2 radijsjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • Paar zongedroogde tomaten
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Kook de asperges ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de dikte). Kook tevens 1 eitje hard in 7 minuten.
  • Maak ondertussen een dressing van 3 el olijfolie, 1 el balsamico azijn, 1 ragfijn gesneden teen knoflook en wat (grof) zeezout en peper.
  • Snijd flinterdunne reepjes van de radijsjes en hak de zongedroogde tomaat grof.
  • Dep de gekookte asperges droog en besmeer met wat olijfolie. Laat de grillpan heet worden, maar niet te heet (stand 6-7 van 9 bij onze inductieplaat). Grill de asperges rondom enkele minuten tot ze verkleuren.
  • Snijd het eitje in fijne stukjes.
  • Snijd elke asperges in 5 (ongelijke) stukken en plaats op een bordje. Drapeer ook 2 of 3 schijfjes radijs.
  • Strooi rondom de fijngesneden zongedroogde tomaatjes en verbrokkel wat stukjes geitenkaas. Voeg wat fijngesneden stukjes ei(geel) toe en besprenkel met de dressing.
  • Maak af met wat verse fijngehakte bieslook.

Gegrilde witte asperges Gegrilde asperges met zongedroogde tomaat

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

1 reactie

Lenny 25 juni 2023 - 14:19

Heerlijk, doordat we eigenlijk teveel asperges hadden ( en het is over het eind van het seizoen),heb ik dit gemaakt maar dan wat meer ( als lunch). Heerlijk zegt m’n man jammer dat we nu moeten wachten tot volgend jaar.

Reply