Home Erik's Asia Be celeng base manis

Be celeng base manis

gestoofde hamlappen in ketjap

door SmaakMenutie

Lekker sudderen

Inmiddels hebben we al tal van echte Indische (gestoofde) vleesgerechten gemaakt. Maar dit is toch ook wel echt een toppertje. En súper makkelijk. De voorbereiding is maximaal een kwartiertje werk en daarna laat je het gewoon lekker sudderen. Eet het met witte rijst en een lekker groentegerecht en/of atjar ketimoen.

Be celeng base manis

Personen: 3-4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.3/5
( 73 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g hamlappen
  • 3 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 rode peper
  • 1/2 kippenbouillon blokje
  • 4 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl djahé

Zo maak je het

  • Snijd 500 g hamlappen in kleine stukjes (dobbelsteen formaat).
  • Snipper 2-3 sjalotten en snijd 3 teentjes knoflook fijn.
  • Neem een ruime (braad)pan of wok en braad het vlees op middelhoog vuur in een scheutje olie rondom bruin in circa 3-5 minuten. Het hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Zet het vuur wat lager en fruit de fijngesneden sjalot en knoflook even aan bij het vlees. Voeg nu ook 2 ruime tl gemberpoeder toe en schep alles even grondig om.
  • Voeg nu 4-5 el ketjap manis toe en 2 el sojasaus.
  • Schenk ongeveer 200-250 ml water op het vlees samen met een 1/2 verkruimeld kippenbouillon blokje. Laat het geheel ongeveer 45 minuten sudderen met deksel op de pan.
  • Haal na 45 minuten de deksel van pan en voeg 1 (of meer) in ringetjes gesneden rode peper toe. Laat het zonder deksel op iets hoger vuur nog wat indikken tot de gewenste dikte. Dit duurt circa 15 minuten.

Be celeng base manis ingrediënten Babi base manis Be celeng base manis recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

30 reacties

Edwin 25 oktober 2024 - 17:24

Mannen jullie zijn mijn favo als het gaat om Indische gerechten. Helaas kan mijn indische schoonmoeder mij de echte recepten niet meer aanleren. Maar jullie doen het perfect.

Reply
Thirza 17 april 2022 - 18:29

Vandaag gemaakt, erg lekker!
We hebben dit met rijst gegeten. Er zou een frisse tegenhanger nog bij mogen, maar we weten nog niet wat. Mijn man houdt niet van atjar, dus even zoeken wat erbij zou kunnen. Maar dit was zeker voor herhaling vatbaar!

Reply
SmaakMenutie 18 april 2022 - 10:43

Leuk om te horen! Wij kiezen vaak voor bijvoorbeeld ketoprak, ulang ulang of anders een tjarantjam salade.

Reply
Nellie 1 maart 2022 - 10:51

Wat was dit super lekker!!!!!!

Reply
1 2 3