14,2K
Lekker bij kruidige gerechten
Atjar (Indisch voor zuur) is een bijgerecht dat, door zijn zure en frisse smaak, uitermate goed past bij Indische, gekruide gerechten. Atjar ketimoen is net als atjar tjampoer verkrijgbaar bij elke willekeurige supermarkt op de hoek. Maar waarom zou je het niet zelf maken? Leuk om te doen en echt heel erg makkelijk. Gesneden stukjes komkommer (ketimoen) in zuur: heerlijk bij Indische vleesgerechten als ajam smoor en babi pangang. Maar bijvoorbeeld ook bij nasi goreng of wat dacht je van bami goreng.
50 reacties
bonjour
je voudrais savoir quel vinaigre vous utilisez.
merci.
je vis en France, et je me sers d’un traducteur pour lire vos super recettes.
Bonjour, nous utilisons du vinaigre naturel pour cette recette. Ravie de lire que vous êtes si enthousiaste à propos de nos recettes 🙂
Ik wil dit recept gaan maken. Bij soortgelijke recept gebruik azijn en water. In dit geval dus echt alleen azijn gebruiken. Ook gelezen komkommer pas toevoegen als vocht is afgekoeld, verkleuring? Of moet het voch echt nog warm zijn (bij in pot doen) om het langer goed te houden? Veel vragen 😉
Leuke site, dank voor de inspiratie & recepten
Leuk Sandra! Zoals wij de atjar maken is deze echt heel lang (gekoeld) te bewaren. Thanks voor het compliment 🙂
Wat een heerlijke Atjar 👌🏼🤗
Top recept jongens 👌🏼🤗
Goedemorgen! Ik wil dit weer maken voor bij de ajam pangang want lekkerrrr maar de rode peper speelt verstoppertje. Is er een alternatief om te gebruiken misschien?? Heb sambal pekel en badjak, gemalen chili, chilivlokken. Ik duim even hoor ;-))
Dat moet dus géén sambal pekel zijn maar oelek…ugh autocorrect!
Haha, dan kan je het beste een tl sambal oelek gebruiken!