14,2K
Lekker bij kruidige gerechten
Atjar (Indisch voor zuur) is een bijgerecht dat, door zijn zure en frisse smaak, uitermate goed past bij Indische, gekruide gerechten. Atjar ketimoen is net als atjar tjampoer verkrijgbaar bij elke willekeurige supermarkt op de hoek. Maar waarom zou je het niet zelf maken? Leuk om te doen en echt heel erg makkelijk. Gesneden stukjes komkommer (ketimoen) in zuur: heerlijk bij Indische vleesgerechten als ajam smoor en babi pangang. Maar bijvoorbeeld ook bij nasi goreng of wat dacht je van bami goreng.
50 reacties
Maak ik wekelijks………heerlijk!
Ja lekker hè Marleen! Fijn dat je ervan geniet 🙂
Ik kan hier geen laos kopen. Kan ik ipv laos djahévgebruiken?
Hi Anja, djahé is wel wat anders, maar je zou het in dit geval wel kunnen gebruiken 🙂
Super makkelijk recept met een heel lekker eindresultaat! Dit ga ik vaker maken als bijgerecht.
Leuk om te horen Linda! 🙂
Ik wil dit van de week maken voor de Indische pulled chicken broodjes (ziet er zó lekker uit!). Hoe lang kun je dit bewaren in de koelkast? Alvast bedankt voor het antwoord!
Hoi Marieke, lekker! De atjar kan je weken bewaren in een goed afsluitbaar bakje. Dat doen wij zelf ook 🙂
Heerlijke atjar en zo makkelijk om te maken!
Ja lekker hè Betty, deze atjar is ook onze favoriet!