Home Bijgerechten Aardappelkroketjes

Aardappelkroketjes

zelfgemaakt het lekkerst!

door SmaakMenutie
Aardappelkroketjes

Onmisbaar

Natuurlijk kan je een zak aardappelkroketjes kant-en-klaar op de vriesafdeling van jouw supermarkt kopen, maar zelf maken is veel lekkerder en ook nog eens heel gemakkelijk. Bovendien worden ze extra lekker dankzij de Parmezaanse kaas en mosterd die we aan de aardappelpuree toegeven, waardoor ze net wat meer pit krijgen. We bakken ze af in de frituurpan, maar de airfryer of oven kan uiteraard ook. Onmisbaar als bijgerecht tijdens de feestdagen en ook de kids zullen ervan smullen. En heb je meer zin in de Indische variant met gehaktvulling, klik dan hier.

Aardappelkroketjes

Aardappelkroketjes

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 5.0/5
( 2 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 800 g kruimige aardappelen
  • 100 g paneermeel (naturel beschuit)
  • 50 g bloem
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • 1 el scherpe mosterd
  • 1 tl nootmuskaat
  • Roomboter
  • Verse platte peterselie
  • Zonnebloemolie (of frituurvet)

Zo maak je het

  • Kook 800 g kruimige aardappelen in 12 minuten gaar. Giet af en stamp tot een gladde puree.
  • Voeg 1 el scherpe (Dijon) mosterd,1 tl nootmuskaat, 1 eierdooier, een handje fijngehakte peterselie en een flinke snuf zout en peper toe en meng grondig.
  • Doe de puree in ovenschaal en laat minimaal 30 minuten goed afkoelen, dit kan eventueel in de koelkast.
  • Doe de aardappelpuree in een spuitzak (opening circa 2 cm.) en trek een lange sliert puree. Snijd de kroketten in de gewenste grootte. Je kan natuurlijk ook met de hand kroketjes vormen.
  • Zet 3 borden klaar: een bord met bloem, een bord met 2 geklutste eieren en een bord met paneermeel. Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, ei en paneermeel. Voor een superkrokant en goudbruin jasje kan je deze stap herhalen.
  • Frituur de kroketten in 3-4 minuten rondom goudbruin op 180 graden in de (frituur)pan. Frituur er maximaal 6 tegelijkertijd. Serveer met mayonaise en/of ketchup.

Aardappelkroketjes receptZelf aardappelkroketjes makenAardappelkroketjes makenAardappelkroketjesAardappelkroketten

TIP

Heb je aardappelkroketjes over? Bewaar ze dan in de diepvries en warm ze zodra ze weer zijn ontdooid ongeveer 10 minuten op in de oven op 180 graden.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!