Klassieker
We maakten al eerder stoofperen in rode wijn, maar peertjes gestoofd in rode port zijn minstens zo lekker. En natuurlijk een klassieker die niet mag ontbreken met kerst. Wij laten de peertjes altijd heel. Gewoon omdat het er mooi uit ziet 😉 Maar je kan ze natuurlijk ook in stukken snijden en/of (helemaal) ontdoen van het klokhuis. Overigens kan je het klokhuis verwijderen met een scherp mesje of een appelboor, maar je kan het er ook gewoon in laten zitten. Liever geen alcohol of kinderen die ook gek zijn op stoofpeertjes? Vervang de port dan voor bessensap. Zijn ze gelijk helemaal kidsproof!
9 reacties
Ik heb de peertjes op het vuur. En nu afwachten. Eerste keer dat ik peertjes in de port klaar maak. Laat over 3 uurtjes weten of het is gelukt. Dank voor het recept. Gelukkig nieuwjaar.
Lekker Inge, geniet ervan! Jij ook een gelukkig en culinair nieuwjaar gewenst 🙂
Kan ik dit ook 1 dag van te voren maken?
Jazeker, kan de smaak er extra goed intrekken! 🙂
Gemaakt! En wat zijn ze prachtig rood en smaakvol!
Kan ik de Port niet gebruiken met klein kinderen. De alcohol verdampt toch of niet.
Formeel verdampt de alcohol rond de 95-99%. Zeker omdat het zo lang opstaat, maar het is natuurlijk wel een hele fles 🙂
Als ik de peertjes een dag wil bewaren, moet ik ze dan in de saus laten staan of apart?
In de saus! Geniet ervan 🙂