Onmisbaar bij de kerstdish
Bij ons staat het met kerst steevast op tafel: cranberry compote (of cranberry saus, zo je wil). Naast de saté komt ook dit recept van mijn vader. Erbij gezegd dat dit ook zo’n beetje de enige dingen zijn die hij maakt. Maar goed, hij is wel erg lekker. Het geheim? Een flinke scheut goede rode port en veel suiker. Bij ons is er altijd zoveel dat we nog weken cranberry compote eten.
Maar met deze hoeveelheid heb je voor een man of zes een prima ‘bijgerecht’ bij de kerstdish. Overigens, de compote kan je ook prima gebruiken voor bij het dessert. Of serveer het bij deze heerlijke Zweedse gehaktballetjes. Aan de slag!
6 reacties
Hallo
Ik ga met kerst de cranberry compote maken, welke bruine suiker bedoelen jullie?
De basterdsuiker variaties wit, lichtbruin en donkerbruin? En dan de lichtbuin neem ik aan. Of rietsuiker? Is ook bruin?
Lekker dat je de compote met kerst gaat maken Etiënne! Wij gebruiken de donker-bruine basterdsuiker, maar de andere variaties kunnen ook hoor! Geen witte rietsuiker in elk geval:)
Geen rietsuiker? Zet dat dan even in het recept. Nu zit het al in de pan.
Hi Diny, geen witte rietsuiker bedoelden wij. Excuus!
Lekker,cranberrycompote klaar alleen nog een beetje limoensap erbij gedaan.
Het smaakt al heerlijk !Hopelijk haalt de pot de kerst❗️?
En morgen ga ik de rodekool maken❗️?
Haha, fijn dat-ie in de smaak valt Emilia! Geniet ervan, ook van de rode kool, lekker! 🙂