Je gasten zullen versteld staan
Bij sommige gerechten dènk je dat het veel werk is, maar vaak valt dat reuze mee. Zo ook met deze hele gevulde kip. Hartstikke makkelijk om te maken namelijk. En wat zo leuk is: je gasten zullen versteld staan van het resultaat. Wij gebruiken altijd een biologische kip en maken natuurlijk zelf de rozemarijnboter die zorgt dat het vlees heerlijk zacht wordt en tegelijkertijd een waanzinnig crispy laagje krijgt. Eerst een uurtje garen onder aluminiumfolie en daarna nog een half uurtje braden en klaar is je kip. Eet het lekker met zelfgemaakte frietjes, pommes duchesse, gepofte aardappel of zelfs met witte rijst. Mmmm!
11 reacties
Hallo, ik wil graag dit maken met Kerst. Nou vieren we het bij vrienden en iedereen maakt wat, ik zou graag bijv eerst thuis een uur in de oven doen en de dag erna dus die 45/50 min. Zou dit kunnen of zeggen jullie lekkerder om het in 1x af te bakken? Vr.gr.
Hi Angel, wat leuk dat je gevulde kip gaat maken! Je kan het beter in 1x afbakken, anders wordt het taai. Succes en veel plezier!
Hoii mannen ,
Een vraagje .
Hoeveel verse thijm en rozemarijn heb ik nodig ??
Met vriendelijke groet,
Karin.
Een paar takjes Karin! Zie ook de afbeeldingen 🙂
Kan ik deze kip ook in de slowcooker maken en daarna een kwartiertje in de oven zodat de korst knapperig wordt?
Ja dat moet wel kunnen Laura, echter hebben we het zelf niet eerder geprobeerd!
Wat een superlekker recept. Staat nu voor de tweede keer in oven. Verrukkelijk.
Heerlijk maar ik maak het liever met kip files. Moet ook lukken🤭
Gebruik je de oven op hete lucht (verwarmingsmethode ?)
Klopt, het liefst hetelucht 🙂
Voor mijn gasoven niet geschikt. Er blijft zoveel wijn en water achter dat je het niet krokant krijgt. Jammer maar niet voor mij