Mexicaanse comfortfood
Een gerecht als dit vinden wij heerlijk om in het weekend te eten. Mexicaanse comfortfood op de vrijdagavond (zie bijvoorbeeld ook bbq pulled chicken nachos of wat dacht je van deze variant nacho’s). Wanneer we een drukke week achter de rug hebben is het fijn om iets binnen een half uurtje op tafel (lees: de bank) te kunnen zetten. Uiteraard met een koud biertje, televisie aan en genieten maar! Heerlijke gesmolten cheddar cheese, crispy mais en kruidig gehakt. Op de foto gebruiken wij een gietijzeren pan die we in de oven zetten, maar een ovenschaal kan net zo goed!
26 reacties
Lekker voor de zaterdagavond !
Super lekker! Vanavond gemaakt. Ik had i.p.v. de losse groentes een zakje Mexicaanse wokgroentes gebruikt. Erg lekker!!!
Leuk om te horen Mellanie! En een zakje gesneden wokgroente kan inderdaad net zo goed 🙂
Working on it! En straks wegspoelen met een heerlijke Rioja. xx
Heerlijk, laat het smaken Kiki!
Super lekker. Ik heb er nog blokjes zoete aardappel bij gedaan. Dit wordt een favoriete!
Fijn dat de ovenschotel in de smaak viel Demi! En lekkere combi met de zoete aardappel 🙂
Wat een heerlijk gerecht! Hier zijn de kinderen er dol op. Bedankt!!
Fijn dat het ook in de smaak viel bij de kids Els, leuk! 🙂
Heerlijk! Maar worden de nacho’s niet zacht? Helemaal als je dit een dag wil bewaren?
Nee hoor Lotte ze zijn knapperig! Maar dit is wel iets wat je gelijk moet eten want anders worden ze wel zacht
lekker, lekker, lekkker!!!!!
Fijn Kim!
Ik heb jammer genoeg altijd dat de nacho’s tussenin nat en zacht worden door het vocht. Hoe kan ik dit oplossen?
Heb je de bonen en mais wel goed uit laten lekker Kaylee? Moet wel zeggen dat de nacho’s onderin nooit zo crispy worden als die bovenop uiteraard. Heb je overigens dit recept gemaakt?
Wat een heerlijk recept weer. We hebben er lekker van gesmuld 🤤
Fijn dat jullie van deze ovenschotel hebben genoten Elly! 🙂
Net gemaakt en wat is dit ongelovelijk lekker. Eerder maakte ik dit door zo’n pak van Knorr te gebruiken, maar dit is vele malen lekkerder en niet eens meer werk. Dit smaakt alleen veel verser. Super recept !
hoi, ik ga dit maken vanavond. Gebruik ik half om half of rundergehakt?
Groetjes,Marieke
Het liefst rundergehakt Marieke. Geniet ervan!
Hoi hoi,
Net gemaakt, smaak was goed en lekker maar helaas was de chips uitgedroogd! Wat doe ik verkeerd en kun je dit gerecht ook zonder de chips maken zodat je de chips later gebruikt om te dippen of gaat dit ten koste van de smaakt?
Weet bedankt voor de smakelijk gerecht.
Gr
Ria
Hoi Ria, wellicht zat de chips niet voldoende in de saus. Maar het kan ook omgekeerd hoor en achteraf lekker dippen, smaak is net zo lekker dan 🙂
Creme fresh met geraspte komkommerr en een beetje knoflookpoeder en zout is een uitstekende dip bij dit lekkere gerecht.
Gisteren gemaakt, ruim dubbele portie voor 10 pubers. Echt ALLES op. Was een groot succes!!
Dit lijkt me heerlijk, alleen is dit genoeg als hoofdgerecht? Ik heb het idee dat er dan wat bij moet maar wat? Suggesties..
Ligt er aan voor hoeveel mensen je het maakt. Je kan er bijvoorbeeld altijd een frisse salade bij maken!