Home Erik's Asia Biefstukreepjes met groenten in teriyakisaus

Biefstukreepjes met groenten in teriyakisaus

gezonde en gevarieerde maaltijd

door SmaakMenutie
Biefstukreepjes met groenten in teriyakisaus

Verzoekje

Een verzoekje van een van onze lezers; of wij nog een lekker receptje wisten voor ossenhaaspuntjes met groenten in een Oosterse saus. Uiteraard hebben we die. In dit geval gebruiken wij biefstukreepjes, maar ossenhaaspuntjes kunnen net zo goed! Net waar je zin in hebt of wat je lekkerder vindt. Of wat je wellicht al in huis hebt. Daarnaast maken we er een teriyakisausje bij wat het zijn Oosterse smaak geeft. En natuurlijk mogen heerlijke verse groenten als wortel en paprika niet ontbreken. Zo zet je in no-time een gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel! Het geheel maken we af met een fris schijfje limoen.

Biefstukreepjes met groenten in teriyakisaus

Biefstukreepjes met groenten in teriyakisaus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 48 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g biefstuk(reepjes)
  • 250 g kastanje champignons
  • 160 g eiernoedels
  • 70 ml sojasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 limoen
  • 1/2 winterpeen
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el maizena

Zo maak je het

  • Snijd 250 g biefstuk in reepjes en bestrooi met peper en zout. Je kan natuurlijk ook kant en klare biefstukreepjes gebruiken.
  • Snijd 250 g kastanjechampignons in plakjes en 1 rode paprika in kleine stukjes. Snijd tevens een 1/2 winterpeen in dunne plakjes en snijd ook alvast 2 tenen knoflook fijn.
  • Maak ondertussen ook de eiernoedels klaar. Meestal door deze 4-5 minuten te weken in kokend water.
  • Neem een wok en roerbak de biefstukreepjes in een scheutje olie op hoog vuur rondom bruin in maximaal 2-3 minuten. Haal uit de wok en zet even afgedekt onder aluminiumpapier weg.
  • Bak vervolgens eerst de champignons tot ze mooi bruin gebakken zijn. Voeg nu de winterpeen en rode paprika toe. Roerbak al omscheppend alles nog circa 3 minuten.
  • Maak ondertussen een sausje door 70 ml sojasaus te mengen met 1 el gembersiroop, 1 el maizena, de 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 fijngesneden rode peper, sap van 1/2 limoen en 2-3 el water. Mix goed door elkaar.
  • Voeg de biesftukpuntjes samen met de eiernoedels toe aan het geheel en vermeng alles grondig samen met het zojuist gemaakte sausje. Laat alles nog even op middelhoog vuur goed warm worden. Serveer met verse lente-ui.

Biefstukreepjes receptBiefstukreepjes met groenten in teriyakisaus Biefstukreepjes in teriyakisaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

15 reacties

betty 22 juli 2019 - 10:04

Super heerlijk gerecht.

Reply
SmaakMenutie 25 juli 2019 - 12:46

Dankjewel Betty, leuk om te horen! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Henny 16 juni 2020 - 17:52

Dit gerecht gemaakt met kip en nog wat andere groentes toegevoegd ( sugarsnaps en taugé )
Was heerlijk! dit gerecht gaan we zeker vaker maken.

Reply
SmaakMenutie 17 juni 2020 - 10:04

Klinkt heerlijk Henny! Fijn dat het gesmaakt heeft 🙂

Reply
Kitty 2 september 2020 - 19:57

Vanavond gemaakt. Biefstuk in zijn geheel gebakken en in plakken erop gelegd, erg lekker gerecht met pit!

Reply
SmaakMenutie 3 september 2020 - 09:28

Lekker Kitty, leuk om te horen! 🙂

Reply
Monique 14 november 2020 - 19:20

Erg lekker. Erg makkelijk. Iedereen tevreden. Doorgestuurd aan vrienden . Gaat in het receptenboekje ?

Reply
Monique 14 november 2020 - 19:23

Erg lekker. Erg makkelijk. Gemaakt met de teriyaki reepjes van de Lidl uit de ik ben nog goed vitrine. Dus voor bijna niets gemaakt. Doorgestuurd aan vrienden . Gaat in het receptenboekje ?

Reply
SmaakMenutie 16 november 2020 - 10:05

Fijn dat het recept in de smaak viel Monique! En lekker makkelijk met teriyakireepjes, goed idee 🙂

Reply
Berry 15 februari 2023 - 21:12

Wat hebben wij zitten smullen van dit gerecht! Lekker met wat kroepoek erbij

Reply
Anja 27 april 2021 - 20:01

Vandaag gegeten maar met zilvervliesrijst ook heerlijk ga het zeker vaker maken en misschien ook wel met het idee hierboven teriyaki reepjes.

Reply
SmaakMenutie 28 april 2021 - 09:38

Lekker Anja, leuk om te weten dat het met rijst ook kan! 🙂

Reply
Linda 6 juli 2021 - 17:33

Yooooooo Tim en Erik! Vandaag dit recept gemaakt voor 4 personen met 600 gram bief. Ik heb het recept op eigen houtje aangepast en heb de sojasaus verdubbeld. Dat was iets teveel van het goede want het was knetterzout hahaha! Qua smaak was het verder heerlijk, volgende keer alleen wat minder sojasaus. Wordt een blijvertje hier! Wat zouden jullie doen met de sojasaus als je 600 gram bief gebruikt?

Reply
SmaakMenutie 11 juli 2021 - 15:26

Hi Linda, ja dan wordt het inderdaad wel wat zout allemaal. De volgende keer zou je bijvoorbeeld wat water toe kunnen en een klein beetje extra sojasaus, anders wordt het te zout. Succes!

Reply
Robbie 23 juli 2023 - 18:23

Een lekkere smaaksensatie.
Bedankt voor het heerlijk recept.!!
Robbie.

Reply