Home Vlees en kip Gevulde witlof met gehakt

Gevulde witlof met gehakt

uit de oven!

door SmaakMenutie
Gevulde witlof

Schuitjes witlof

Op een originele manier een keer variatie brengen aan je witlof? Of gewoon een keer wat anders dan gekookte witlof? Maak dan eens deze heerlijke gevulde witlof met gehakt uit de oven. Om de schuitjes heen rollen we ook nog een plakje spek. Dit geeft de witlof een extra lekkere bite! Leuk gerecht ook voor kids!

Gevulde witlof

Gevulde witlof met gehakt

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 20 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 6 plakjes katenspek
  • 3 (grote) stronken witlof
  • 1 ei
  • 3 el Parmezaanse kaas
  • 2 el paneermeel
  • 1/2 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190-200 graden.
  • Kneed 250 g gehakt met 1 ei, 3 el Parmezaanse kaas, 2-3 el paneermeel, 1/2 tl nootmuskaat en zout en peper tot een mooie massa. Verdeel in drie gelijke delen (of meer als je meer witlof hebt).
  • Snijd de stronken witlof doormidden en verwijder de harde kern.
  • Vul één helft witlof met het gehakt en plaats de andere hier bovenop. Rol in 2 plakjes katenspek. Zet vast met een prikker.
  • Plaats in een ovenschaal en zet 35-45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Besprenkel tussentijds een enkele keer met het uitgelopen vet van het gehakt en spek. That's it!

Gevulde witlofGevulde witlof uit de oven

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

13 reacties

Maria 10 maart 2021 - 09:37

En wat doe je met het vocht dat van de witlof afkomt?

Reply
SmaakMenutie 10 maart 2021 - 16:31

Hi Maria, de hoeveelheid vocht viel reuze mee!

Reply
van dale jef 22 mei 2024 - 13:52

juist klaargemaakt moet toch zeker 1 uur in de oven
goed gesmaakt

Reply
1 2