Ignacio Anaya
Nacho’s zijn een gerecht uit de Texaanse-Mexicaanse keuken en werden in de jaren 40 voor het eerst bereid door de Mexicaanse kok Ignacio Anaya. Vandaar de naam Nacho. Ze werden geserveerd als ‘Nacho’s Especiales’, dat bestond uit een tortilla, jalapeño en kaas. Je kan natuurlijk een kant-en-klaar zakje kruidenmix kopen, maar wist je dat je makkelijk zélf kruidenmix kan maken voor je nacho’s? En de tip (!) om te zorgen dat alles lekker bedekt is met kaas is door onder het gehakt cheddar cheese te leggen. Heerlijk, zowel als hoofdgerecht als snack! En om het helemaal af te maken, serveer het lekker met wat (zelfgemaakte) guacamole of pico de gallo.
24 reacties
Whooo we hebben dit vanavond gegeten, nou hij komt in de top 5 bij ons hoor. Moet zeggen ik heb wel zwarte bonen er in gedaan, en wat heter, je bent Indo of niet. ??
Haha heel goed Verna, zwarte bonen kan heel goed erbij. En lekker die extra pit!
Ik heb Nachos met gehakt en kaas uit de oven gemaakt.
Ze waren er gek op moet het zeker nog een keertje maken haha
Haha dat horen we graag Cristy, leuk!! 🙂
Dit ziet er spannend uit, deze wil ik zeker proberen!
Maar voor de zekerheid….jullie gebruiken voor dit gerecht de hele zak (200 gr) tortilla chips?
En hebben jullie een alternatief voor het geval ik de jalapeño peper niet kan krijgen? Onze Jumbo heeft deze namelijk niet in het assortiment.
En als laatste nog een kleine suggestie voor de ingrediëntenlijst: is het een idee om te vermelden dat jullie belegen kaas hebben gebruikt?….ten minste dat denk ik vanwege de AH boodschappenlijst
Zeker doen Marcel, leuk!
Wij gebruiken inderdaad niet de hele zak tortilla chips, ligt aan het gewicht van de zak. Wij gebruiken ca. 150 gr.
In plaats van jalapeño kan je ook kiezen voor een ‘gewone’ Spaanse peper hoor. En voor wat betreft de kaas inderdaad de belegen variant, want hoe pittiger hoe beter 🙂 Ik ga het direct aanpassen in de ingrediëntenlijst. Thanks voor de suggestie!
A much liked appetizer dish here in West Texas, El Paso
Bean Dip, layered
1 16 oz can Refried Beans
1 cup Guacamole
1 cup Fresh Salsa (drained)
1 cup Sour Cream
1 cup Cheddar & Jack cheese mixed — shredded
1 4 1/4 oz can black olives, sliced or chopped — drained
1/2 cup Roma Tomatoes, chopped and drained
1/4 cup fresh cilantro — chopped
Tortilla Chips
1. On a serving dish, spread 1 can of refried beans into 1/2″ thick round.
2. Layer 1 cup of guacamole
3. 1 cup drained fresh salsa
4. 1 cup sour cream
5. 1 cup shredded cheese
6. Sprinkle on the olives
7. top with tomatoes
8. and the cilantro.
9. top with some shredded Iceberg lettuce
Serve with Tortilla chips
Serves 12-18
Sounds great! Thanks for sharing this lovely recipe with us 🙂
Errug lekker recept! Heb van de jumbo de geraspte kaas texmex gebruikt, smaakt er erg goed bij! En in plaats van gewone tortilla chips, de nacho cheese… ook erg lekker erbij.
Vandaag gegeten. Bij de eerste hap was het al wow. Iedereen was het er over eens. Bij ons geen zakjes kruiden meer. Smaken waren perfect. Ons eerste recept van jullie site, nu de rest uitproberen. Dank jullie wel.
Heel goed Elvire, heel eenvoudig om het zelf te maken (en zoveel lekkerder!). We zijn benieuwd wat je van onze andere recepten vindt! 🙂
Heerlijk recept. Ik heb nog een klein blikje mais en chilibonen toegevoegd.
Heb al eerder een soortgelijk recept gemaakt, maar deze was echt heel goed!
Oeh lekker ja mais en chilibonen kunnen heel goed erbij! Thanks voor de tip Monique 🙂
Ik heb deze vanmiddag gemaakt. In plaats van pepers heb ik tabasco gebruikt. De smaak was verrukkelijk. Ik vond alleen dat de chips nogal zompig waren. Heb je hier een tip voor?
Fijn dat je genoten hebt van de nacho’s Karla! De saus was dan net iets te nat, wellicht door de tomaten. Volgende keer eventueel wat droger koken.
HEEEEEEEEEEErlijk recept!!
Leuk te horen Netty! 🙂
Hoi, is dit de hoeveelheid voor een hoofdgerecht voor 2 personen? Of toch een voorgerecht
Ik denk voornamelijk als hoofdgerecht Trudy! Maar je kan het ook als aperitief hapje serveren bij de borrel 🙂
Errug lekker recept! Heb van de jumbo de geraspte kaas texmex gebruikt, smaakt er erg goed bij! En in plaats van gewone tortilla chips, de nacho cheese… ook erg lekker erbij.
Klikt erg goed! Gaan we hier zeker proberen.. Mag ik vragen welke tomaten je hebt gebruikt?
Leuk! Maakt eigenlijk niet heel veel uit, bijvoorbeeld trostomaten of gewoon losse tomaten zijn prima 🙂
Hoi ik wilde wat vragen. Ik organiseer een verassingsfeest voor mijn dochter en zou de willen serveren. Denk je dat het te doen is om de nacho’s op 2bakblikken in de oven te maken voor 30 man als tapashapje? Of zou ik dan echt niet genoeg hebben. Zat aan een zak of 6-7 te denken.Kan er moeilijk een inschatting van maken.
Tuurlijk, als hapje of ‘onderdeel van’ heb je daar zeker genoeg aan. Veel plezier alvast!