Schaftvoedsel
De echte klassieke Italiaanse spaghetti carbonara! De truc? Gebruik ook de originele ingrediënten zoals het in Lazio (Italië) ooit is bedacht. Dus gebruik spek, maar dan natuurlijk wel pancetta. Gebruik geen voorverpakte magere spekblokjes van de supermarkt, maar ga naar de slager. Tenzij je supermarkt het natuurlijk gewoon verkoopt. En voor de kaas gebruik je pecorino. Maar hiervan moet ik zeggen dat Parmezaanse kaas ook prima kan. Verder heb je een uitje, een knoflookje en twee eitjes nodig. Meer niet. Maak het wel af met een frisse salade voor erbij. En dan te bedenken dat deze spaghetti eigenlijk ‘schaftvoedsel’ was voor kolenbranders (Carbo is Latijn voor ‘houtskool’). Toch wel bijzonder dat deze klassieker nu wereldwijd wordt gegeten 🙂
8 reacties
“Blijf roeren anders krijg je roerei” is grappig bedacht, maar niet juist. De temperatuur van de pasta moet omlaag voor het eimengsel word toegevoegd. Wijn en shalotjes horen niet in het orginele carbonara recept. Het kan, maar mag niet.
Dan koelt het ook weer snel af Bob, dus snel handelen is gewenst 😉
Hallo Tim en Erik. Dit is een van de vele recepten van jullie die ik gemaakt heb. Soms doe ik er wat bij en soms haal ik er iets af maar jullie basis is werkelijk voortreffelijk. Als je praat over favorieten staan jullie bovenaan. Conclusie, elk nieuw recept gaat in de map https://www.smaakmenutie.nl Dank
Wat ontzettend leuk om te horen Sophie! Fijn dat je van onze recepten geniet 🙂
Laat ik beginnen door te zeggen dat ik jullie site echt geweldig vind! Ik heb al vele heerlijke recepten van jullie gemaakt. Maar jongens, als jullie je recept ‘de klassieke carbonara’ noemen, moeten hjullie ook echt het klassieke recept gebruiken. Ui en peterselie in carbonara? Een eechte Romein zou er stijl van achterover slaan. Een knoflookje kan ecentueel nog, maar klassiek is het neit. E ndan heb ik het nog niet eens over de wijn gehad.
Iedereen maakt het op zijn eigen manier, voor ons is dit het klassieke recept. Net als dat elke Italiaanse familie zijn eigen recept heeft. Wijn en peterselie zijn optioneel. Maar ik zou zeggen probeer het eens! 😉
Hoi.. toch even vermelden dat in de meeste authentieke recepten in plaats van pancetta, wat natuurlijk gewoon heerlijk is, guanciale spek(wangspek) wordt gebruikt, spek wat in Italiaanse delicatessezaken wel te krijgen is maar in de supermarkt of gemiddelde slager niet…
Heerlijk recept ,… meerdere malen gemaakt lekker met wijn en spek