Home <30 minuten Pita kipshoarma

Pita kipshoarma

met knoflooksaus!

door SmaakMenutie
Pita kipshoarma

Véél lekkerder

Als je onze Griekse pita kip gyros en Turkse dürüm kebab lekker vindt dan gaat deze zelfgemaakte kipshoarma ook zeker in de smaak vallen. Super simpel en ook nog eens gezond. Nou ja, in ieder geval een stuk gezonder dan de kant-en-klare bakken shoarmavlees die je in de supermarkt koopt. Maar belangrijker nog, het is véél lekkerder. Net zo lekker als bij je favoriete shoarmazaak (maar dan zonder schuldgevoel achteraf). Laten we snel beginnen, hoe eerder je je tanden er in kan zetten. Eet smakelijk!

Pita kipshoarma

Pita kipshoarma

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 140 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet
  • 4 pita's
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemalen nootmuskaat
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1/2 tl cayennepeper

Zo maak je het

  • Snijd 400-500 g kipdijfilet in hapklare stukken en plaats in een kom. Schenk circa 2-3 el olijfolie bij de kip en meng grondig. 
  • Mix 2 tl paprikapoeder, 2 tl gemalen koriander, 2 tl gemalen komijnzaad, 1 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma, 1/2 tl gemalen nootmuskaat, 1/2 tl gemalen kaneel en een 1/2 tl cayennepeper tot een kruidenmix.
  • Meng de kruidenmix grondig door de kip en laat als je de tijd hebt even 30 minuten afgekoeld marineren.
  • Bak de kip al omscheppend op middelhoog vuur rondom gaar en bruin. Serveer in een pita samen met zelfgemaakte knoflooksaus en bijvoorbeeld een frisse Israëlische salade

Shoarma kruidenShoarma receptPita kipshoarmaBroodje shoarma

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

11 reacties

Annemiek 11 augustus 2020 - 12:00

Ik gebruik 800 gram kip. Moet ik de kruiden verdubbelen. Lijkt me dan zoveel…

Reply
SmaakMenutie 11 augustus 2020 - 12:11

Nee hoor Annemiek, x 1,5 is voldoende! ?

Reply
Annemiek 11 augustus 2020 - 12:31

?? bedankt voor de snelle reactie!

Reply
Linda 25 juni 2021 - 18:06

Hey Tim en Erik! Vandaag heb ik jullie kipshoarma gemaakt en hij was heerlijk! Wij hebben onze vingers er bijna bij opgegeten, haha! Ik had alleen in plaats van een pita broodje een turks brood gebakken en ik had er wat verse sla met komkommer en tomaat bijgedaan. Topgerecht weer, dankjewel!

Reply
SmaakMenutie 28 juni 2021 - 10:23

Leuk om te horen Linda! Fijn dat jullie ervan genoten hebben 🙂 Turks brood kan ook heel goed, lekker!

Reply
paulo 26 augustus 2024 - 20:29

jullie hebben echt heerlijke recepten heb er denk ik al zeker een stuk of 15 geprobeerd en perfect alleen nu vondt ik het wel.heel erg kruidig zijn de thee lepels afgevlakt of ruime thee lepels? want het smaakt wel goed alleen de kruiden zijn te over heersend.

Reply
SmaakMenutie 27 augustus 2024 - 10:04

Het is een beetje aftasten wat je zelf het lekkerst vindt, maar in jouw geval zou ik volgende keer dan gewoon iets minder gebruiken. Met name komijn en koriander zijn de intensieve smaakmakers 🙂

Reply
Gerrie 17 juli 2021 - 12:48

Ik heb shoarma gemaakt en rol het in een blad ijsbergsla is echt heerlijk met zelfgemaakte knoflooksaus echt een aanrader.

Reply
SmaakMenutie 19 juli 2021 - 12:39

Goed idee Gerrie, lekker fris! 🙂

Reply
Chrysant 18 februari 2022 - 23:13

Dit is HEERLIJK! echt een aanrader met die knoflooksaus erbij. Pita broodje in de broodrooster is echt een gouden tip. Van de kruidenmix gelijk een dubbele voorraad gemaakt, heb ik het voor de volgende keer zo voor het grijpen. want deze komt vaker op het menu. dank jullie wel.

Reply
Jennita 15 juli 2023 - 11:25

Fijngehakte peterselie is ook erg lekker in knoflooksaus.
Wie naar Zuid-Frankrijk gaat op vakante(ten zuiden van Valence) kan op markten knoflook kopen. De allerbeste knoflook is van Piolenc, niet ver van Orange. In Pont Saint Esprit ligt het overal voor handen en ook voor een leuke prijs. Markt is op zaterdagochtend.

Reply