Home Brunch en lunch Eggs benedict

Eggs benedict

met hollandaisesaus

door SmaakMenutie
Eggs Benedict met Hollandaisesaus

Brunch

Eggs benedict is een traditioneel Amerikaans brunch gerecht dat zijn oorsprong vindt in New York City. Er zijn vele variaties op de eggs benedict, maar wij hebben gekozen voor de meest traditionele bereiding. En het mooie is, dit kan jij ook! Binnen een half uurtje een waanzinnige brunch op tafel. En we maken er ook nog een supersnelle Hollandaisesaus bij. Het vergt wat precisiewerk, maar het resultaat is geweldig. Kijk maar.

Eggs Benedict met Hollandaisesaus

Eggs benedict met Hollandaisesaus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 10 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 50 g (ongezouten) roomboter
  • 4 eieren
  • 4 plakjes bacon
  • 2 beschuitbollen (of witte bolletjes)
  • 1 tomaat
  • 1 tl citroensap
  • 1/2 tl Dijon mosterd
  • Tabasco (optioneel)
  • Verse bieslook (optioneel)
  • Lente-ui (optioneel)

Zo maak je het

  • Zet een (pasta)pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Bak ondertussen rustig de bacon (of ontbijtspek) krokant en plaats de broodjes (kort) in een voorverwarmde oven op 180 graden tot ze goudbruin zijn.
  • Gebruik een blender (of staafmixer) voor de Hollandaisesaus. Kluts het eigeel van 2 eieren, citroensap, de mosterd en eventueel een scheutje tabasco in circa 20 seconden tot een gladde substantie. Ondertussen laat je in een pannetje op laag vuur de boter smelten tot er een wit laagje schuim op komt (laat de boter niet aanbranden). Giet de warme boter voorzichtig door een fijne zeef in een kommetje zodat je zuivere (geklaarde) boter krijgt. Giet daarna heel langzaam de warme boter bij de rest van de saus in de blender. De blender moet constant op half hoge stand staan. Je zal zien dat de saus dikker wordt naarmate je meer boter toevoegt. Naar smaak voeg je zout en peper toe.
  • Voor het gepocheerde eitje ga je secuur te werk. Bekleed de binnenkant van een kopje met vershoudfolie. Bestrijk daarna de folie met een beetje olijfolie en breek vervolgens voorzichtig het eitje in het kopje. Vouw nu het zakje voorzichtig dicht en plaats het een minuut of 7 in het (zacht)kokende water.
  • Neem het broodje en verdeel de tomaat en bacon. Haal voorzichtig het eitje uit de folie en leg het op het broodje. Tot slot schenk je wat Hollandaisesaus over het geheel en maak eventueel af met wat bieslook, een lente-uitje en wat peper en zout. Enjoy!

Eggs Benedict met Hollandaisesaus

TIP

Mocht je meer Sunday Brunch ideeën zoeken, kijk dan even hier.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!