Home Salades en soepen Zelfgemaakte kip kerrie salade

Zelfgemaakte kip kerrie salade

door SmaakMenutie

Zo veel lekkerder

Dit is zo veel lekker dan de voorverpakte versie uit de supermarkt! Daar waar je in de kant-en-klare versie vaak moet zoeken naar stukjes kip, is het in deze salade ten overvloede. Je proeft echt de kip! En het is super makkelijk om te maken. Lekker op een cracker of een broodje tijdens de lunch.

Zelf kip kerrie salade maken

Kip kerrie salade

Dit is zo veel lekker dan de voorverpakte versie uit de supermarkt! Daar waar je in de kant-en-klare versie vaak moet zoeken naar stukjes kip, is het in... Salades en soepen kip kerrie salade, lunchsalade Nederlands Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 50 keer gestemd )

Ingrediënten

200 gr kipfilet
1 kippenbouillonblokje
4 el mayonaise
3 tl kerriepoeder
Verse bieslook

Zo maak je het

  • Maak van 1 kippenbouillonblokje ongeveer 400-500 ml kippenbouillon. Breng aan de kook en kook de kipfilet op matig vuur ongeveer 15-20 minuten.
  • Meng ondertussen in een bakje 4 flinke el mayonaise met 3 tl kerriepoeder en fijngesneden verse bieslook.
  • Haal de kip uit de bouillon en trek de kip uit elkaar met behulp van 2 vorken. Of met je handen natuurlijk. Bestrooi de kip met wat peper en zout.
  • Meng de kip door de kerrie-mayonaise en proef of de smaak goed is. Voeg eventueel meer mayonaise of kerriepoeder toe. That's all! Lekker op een broodje of cracker tijdens de lunch.

Kip kerrie salade recept Kip kerrie salade makenHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Laura 7 februari 2019 - 11:55

Had geen bieslook maar wel prei en dat was heerlijk. Bedankt voor het recept!

Reply
SmaakMenutie 8 februari 2019 - 09:24

Hoi Laura, prei kan inderdaad ook heel goed. Fijn dat de salade in de smaak viel en uiteraard graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
martine 7 oktober 2019 - 15:00

hoe lang kan je de salade bewaren?

Reply
SmaakMenutie 7 oktober 2019 - 18:00

Hoi Martine, we zouden de salade binnen een dag of 3 wel opeten 🙂

Reply